Rus politikacı Vladimir Jirinovski hayatını kaybetti. Vladimir Jirinovski kimdir?

Rusya son dakika
Rus politikacı Vladimir Jirinovski hayatını kaybetti. Vladimir Jirinovski kimdir?

Rusya siyasetinin önde gelen figürlerinden biri olan milliyetçi milletvekili Vladimir Jirinovski'nin yaşamını yitirdiği açıklandı. Peki, Vladimir Jirinovski kimdir?

Bir süredir sağlık sorunları yaşamakta olduğu bilinen Rus siyasetinin önde gelen isimlerinden olan Vladimir Jirinovski’nin yaşamını kaybettiği açıklandı. Geçen haftalarda Jirinovski’nin sağlık durumunun kötüye gittiği belirtilmiş ve Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Başkanı Viyaçeslav Volodin, doktorların Jirinovski’yi kurtarmak için büyük bir çaba sarf ettiğini söylemişti. Peki Vladimir Jirinovski kimdir? işte Vladimir Jirinovski hayatı...

VLADİMİR JİRİNOVSKİ KİMDİR?

Vladimir Jirinovski (Tam adı Vladimir Volfoviç Jirinovskiy) 25 Nisan 1946 tarihinde dünyaya gelmiştir. Yahudi asıllı Rus politikacı, Türkolog, sosyolog ve avukattır. LDPR'nin kurucusu ve lideri, Duma Meclisi eski Başkan yardımcısı ve Avrupa Parlamentosu üyesidir.

vladimir jirinovski

Gerçek ismi Vladimir Volfoviç Eidelshtein'dir. Soyadından rahatsız olan Vladimir Volfoviç soyadını daha Rus gibi gözüken Jirinovski olarak değiştiriyor.

EĞİTİM

Ortaöğretim

25 Nolu Ortaöğrenim Okulu, Almatı, Kazakistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti.

Üniversite Öğrenimi

1964—1970 Moskova Devlet Üniversitesi, Asya Dilleri Enstitüsü (1972 yılından itibaren Asya ve Afrika Ülkeleri Enstitüsü), branş Türk Dili ve Edebiyatı.

1965—1967 Marksizm-Leninizm Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Fakültesi.

1972—1977, Moskova Devlet Üniversitesi Hukuk Fakültesi.

DOKTORASI

24 Nisan 1998'de Moskova Devlet Üniversitesi'nde "Rus halkının geçmişi, bugünü ve geleceği" konulu tezini verdi.

VLADİMİR JİRİNOVSKİ'NİN BİLDİĞİ DİLLER

- İngilizce

- Fransızca

- Almanca

- Türkçe

Kaynak: Haber Global TV

Vladimir Jirinovski kimdir