Putin'in kızı ilk kez röportaj verdi! Babasıyla ilgili o detay tepki çekti

Haberglobal.com.tr
Dünya haberleri Vladimir Putin Rusya
Putin'in kızı ilk kez röportaj verdi! Babasıyla ilgili o detay tepki çekti

Rusya Devlet Başkanı Putin'in büyük kızı Vorontsova, babasından hiç bahsetmediği söyleşide, "Bizim için insan hayatı en yüce değerdir." sözleriyle tepki çekti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in büyük kızı Maria Vorontsova, Moskova Belediye Başkanlığı'na bağlı kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Medtech.Mocsow'a konuştu.

16 Aralık tarihinde gerçekleştirilen ancak YouTube'a yeni yüklenen söyleşi, dünya çapında dikkat çekti. Zira, Putin'in yıllardır gözlerden uzak tuttuğu 38 yaşındaki kızı Vorontsova, ilk kez kendi hayatına dair detaylardan bahsettiği bir röportaja katıldı.

Kremlin'in, yaşamına ilişkin ayrıntıları pek paylaşmadığı 38 yaşındaki Vorontsova, Putin'in eski eşi Ludmiła Putina'dan olan iki kızından biri.

1985 doğumlu Vorontsova, pediatrik endokrinoloji uzmanı ve Hollandalı iş insanı Jorrit Joost Faassen ile evli.

SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ!

Röportajında küresel tıbbi gelişmelerden bahseden Vorontsova, Rusya'nın insan merkezli bir toplum olduğunu belirterek, "Bizim için insan hayatı en yüce değerdir." dedi. Vorontsova'nın bu sözleri büyük tepki çekerken, sosyal medya kullanıcıları; Çeçenistan, Suriye ve Ukrayna hatırlatması yaptı.

42 dakikalık söyleşi boyunca Putin'in babası olduğundan ya da Putin'le ilişkisinden bahsetmeyen Vorontsova, hobilerinden ve boş zamanlarını nasıl değerlendirdiğini anlattı. Sörf ve kayak yapmayı sevdiğini anlatan Vorontsova, tam bir spor tutkunu olduğunu belirterek, "Haftada en az birkaç saatimi sağlıklı bir yaşam tarzına, spora ayırıyorum. Güzel olan her şey benim için ilham kaynağı: Tablolar, müzeler, tiyatrolar, müzik." dedi.

Röportajın sunucusu ve Medtech.Moscow'un CEO'su Vyacheslav Shulenin de genç kadına babası ile ilgili herhangi bir soru yönlendirmedi.

Maria Vorontsova ve kız kardeşi Katerina Tikhonova, babalarının Ukrayna'yı işgal etmesi sonrası ABD ve Avrupa tarafından uygulanan yaptırımlara maruz kaldılar.