Putin'den endişelendiren Finlandiya açıklaması: Ortada sorun yoktu şimdi olacak!

Finlandiya Rusya Ukrayna Savaşı Rusya Vladimir Putin NATO
Putin'den endişelendiren Finlandiya açıklaması: Ortada sorun yoktu şimdi olacak!
Fotoğraf: DepoPhotos

Vladimir Putin, Mart 2024'te yapılacak Rusya Başkanlık seçimleri için kampanyasını başlattı. Rus lider yaptığı açıklamalarda Finlandiya'yı hedef aldı.

Putin, dün iktidar partisine hitap ederken, ilk kez bu bağlamda konuştu. Rusya Devlet Başkanı, adaylığını desteklemek üzere düzenlenen bir kongrede, Birleşik Rusya partisinin üst düzey yetkililerine "Rusya egemen ve kendi kendine yeten bir güç olacak, aksi takdirde artık var olmayacak" dedi.

Putin ayrıca, Ukrayna'ya açık bir gönderme yaparak, "Rusya bazı ülkeler gibi birkaç sosis karşılığında egemenliğinden vazgeçip birilerinin uydusu haline gelemez" dedi.

Batı'yı "Rus ekonomisini ve sosyal alanını çökertmeye" çalışmakla suçlayan Putin, ülkenin "vatansever güçlerini" Moskova'nın karşı karşıya olduğu "tarihi görevler" karşısında güçlerini birleştirmeye çağırdı.

Putin, "Tüm Rus halkıyla birlikte Rusya'nın egemenliğini, özgürlüğünü ve güvenliğini, bizim için değerli olan her şeyi, tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi ve geleneklerimizi savunalım" dedi.

Putin, geçen hafta, Mart 2024'te yapılacak Başkanlık seçimlerinde beşinci dönem için aday olma niyetini açıklamıştı. Rusya'da son yıllarda her türlü muhalefet metodik olarak ortadan kaldırıldığı için Putin’in yeniden seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Birleşik Rusya Partisinin lideri ve eski Cumhurbaşkanı Dmitri Medvedev, partisinin Vladimir Putin'in adaylığını desteklemek için "her şeyi yapacağına" ilişkin güvence verdi. Medvedev, Rusya'nın Batı'dan gelen "muazzam baskıya dayanabilmiş" olmasını memnuniyetle karşıladı ve "Düşmanlarımızın eylemlerine verilen yanıt, Rus toplumunun direnci ve birliği olmuştur" dedi.

Vladimir Putin ayrıca, Finlandiya'nın bu yıl NATO'ya girmesinin "hiçbir sorun yokken sorun çıkaracağı" uyarısında bulundu.

Putin, devlet televizyonunda yayınlanan röportajında, "Ortada sorun yoktu ama şimdi olacak, çünkü Leningrad askeri bölgesini kuracağız ve belirli sayıda birliği oraya yoğunlaştıracağız" dedi.

Kaynak: Ajans Bizim