Putin yıllardır sır gibi sakladı, gözler 'konuşmacı' kızına çevrildi

Rusya Vladimir Putin
Putin yıllardır sır gibi sakladı, gözler 'konuşmacı' kızına çevrildi

Özel hayatı ve ailesiyle ilgili detayları gizli tutmasıyla bilinen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kızlarının kimliğini hiçbir zaman açıklamazken, gözler 4 Haziran'da St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda konuşma yapan "kızı" Katerina Tikhonova'ya çevrildi

Özel hayatı ve ailesiyle ilgili detayları gizli tutmasıyla bilinen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le ilgili her gün yeni iddialar gündeme geliyor. Rus medyası geçtiğimiz yıl Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in eski bir temizlik görevlisinden şu anda 17 yaşında olan bir kızı olduğunu iddia etmişti. 

Putin'in, 2013 yılında boşandığı ilk eşi Lyudmila Putina ile olan evliliğinden Maria ve Katerina isimli iki kızı var. Putin'in kızları hakkında yıllardır söylentiler dolaşsa da hiçbiri kanıtlanmış değil. 2015 yılında bir Rus gazeteci, Tikhonova ile röportaj yapmış, ancak o da gizemli bir şekilde internetten kaybolmuştu. 

Dansçı meslektaşlarından biri, Putin'in dansçı ve bilim insanı Katerina Tikhonova isimli bir kızı olduğuna dair dolaşan söylentileri doğrulamıştı, fakat Rusya Devlet Başkanı çocuklarının Katerina Tikhonova ve Mariya Vorontsova olduğu iddialarını hiçbir zaman doğrulamadı.

 

PUTİN ADLARINI AĞZINA ALMIYOR

2015 yılında Tikhonova'nın kızı olduğu yönünde yapılan bir haber sorulduğunda, Putin haberi doğrulamayıp yalnızca kızlarının "iş ya da siyasetle ilgilenmediğini" söyleyerek, "Kızlarım Rusya'da yaşıyor ve sadece burada okudular. Onlarla gurur duyuyorum." demişti. 

2019 yılında Tikhonova ve Vorontsova'nın kendisinin çocuğu olduğunu ne zaman kabul edeceği sorusuna ise, "İş dünyasıyla ilgili bir soru sordun. Bir kadından bahsettin. Sonra bir kadından daha bahsettin. Sadece bazı gerçekleri dile getirdin. Bu yeterli değil. Biraz daha araştır. Bunun ardından onların ne işleri olduğunu, bir işleri olup olmadığını, kimin neye sahip olduğunu ve kimin kime yardım ettiğini anlayacaksın." yanıtı vermişti. 

İki kardeşin doğrudan siyasete karışmasa da önemli pozisyonlarda bulunduğu iddia edilirken, Washington Post gazetesi Tikhonova ve Vorontsova'nın ülkede iş ve bilim camiasındaki statüleriyle etkilerinin giderek yükseldiğini öne sürdü. 

İddialara göre, 34 yaşındaki Tikhonova, Moskova Devlet Üniversitesi'ne bağlı Karmaşık Sistemler Matematiksel Araştırma Enstitüsü'nün müdür yardımcılığı görevini üstlenirken, genetik araştırmacısı Vorontsova genellikle devlet destekli projelerde yer alıyor.

 

SPUTNİK V BULUNDUĞUNDA "KIZININ AŞI OLDUĞUNU" SÖYLEMİŞTİ

Koronavirüse karşı geliştirilen Sputnik V aşısına onay çıktığında, Putin kızının da aşı olduğunu söylemişti. 

Aynı zamanda bir dansçı olan Tikhonova, 2013'te Rus milyarder Kirill Shamalov'la evlenmiş ancak 5 yıl sonra boşanmıştı. Moskova Devlet Üniversitesi Asya Çalışmaları Bölümü'nden mezun olan Tikhonova, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'ndaki 6 dakikalık konuşmasında "çığır açan teknolojilere" daha fazla yatırım yapılması çağrısında bulundu. Buradaki tek ipucu ise, moderatörün kendisine kızlık soyadıyla (Katerina Vladimirovna) seslenmesi oldu. 

Putin'in kendisinden 35 yaş küçük eski jimnastikçi sevgilisi Alina Kabaeva'nın da doğum yaptığı öne sürülmüş, 2018'den bu yana kamuoyu önüne çıkmayan Alina Kabayeva'nın bu nedenle ortadan kaybolduğu belirtilmişti. Dmitry adını verdiği oğlunun ise Putin'e benzerliği gözlerden kaçmamıştı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Vladimir Putin Katerina Tikhonova