Putin: Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü sadece Rusya garanti edebilir

Rusya Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna Vladimir Putin Volodimir Zelenski
Putin: Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü sadece Rusya garanti edebilir
Fotoğraf: DepoPhotos

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı Ukrayna'da yaşayan pek çok kişinin topraklarının yeniden Polonya, Romanya ve Macaristan'ın bir parçası olmasını istediğini ve Rusya'nın Ukrayna devletinin toprak bütünlüğünü garanti edebilecek tek devlet olduğunu söyledi.

Putin, genişletilmiş Savunma Bakanlığı yönetim kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın tüm topraklarını İkinci Dünya Savaşından sonra aldığına dikkat çekti. 

Putin’e göre, Joseph Stalin, 10 milyon nüfuslu Lviv şehri de dahil olmak üzere bazı Polonya topraklarını Ukrayna’ya verdi ve Romanya ve Macaristan'dan bazı bölgeleri aldı.

Putin, "Ukrayna'ya her şeyi verdi. Orada yaşayan insanlar - en azından ben yüzde 100 eminim - tarihî anavatanlarına dönmek istiyor. Ve bu toprakları kaybeden ülkeler, bu toprakları geri almayı hayal ediyorlar. Bu anlamda Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü sadece Rusya garanti edebilir" dedi.

ZELENSKİ: 3 RUS SAVAŞ UÇAĞINI DÜŞÜRDÜK

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus hava kuvvetlerine ait 3 Su-34 savaş uçağının Ukrayna ordusunca düşürüldüğünü belirtti.

Zelenski sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada, 3 Su-34 Rus savaş uçağının Ukrayna savunma güçlerince Herson bölgesinde düşürüldüğünü aktardı.

Söz konusu uçakların düşürülmesinden dolayı Ukrayna hava kuvvetlerine minnettar olduğunu vurgulayan Zelenskiy, "Güney yönünde, Herson bölgemizde, 3 Rus 'Sushka'yı (Su-34) aynı anda imha eden askerlerimize teşekkürler." ifadelerini kullandı.

Zeleneski, ülkesine yapılan hiçbir saldırının "karşılıksız" kalmayacağını kaydetti.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözcüsü Yuriy İgnat, Rus savaş uçaklarının düşürülmesi ile ilgili yerel basına değerlendirmelerde bulundu.

İgnat, güdümlü bombalarla yüklü Rus savaş uçaklarının Güney yönünde Ukrayna birliklerine saldırı düzenlemesi amacıyla çok yakın mesafede uçuş yaptıklarını aktararak, "İşgalcilerin bu tür başarısızlıkla sonuçlanan riskleri daha fazla alacağını umuyoruz." ifadelerine yer verdi.

İgnat, Rus ordusuna ait 3 savaş uçağının birden vurulmasını "önemli bir olay" olarak niteledi.

 

 

 

Kaynak: Ajans Bizim