Putin'den flaş açıklama: Kimse ile savaşmak için hazırlık yapmıyoruz

Putin'den flaş açıklama: Kimse ile savaşmak için hazırlık yapmıyoruz

İdlib'de yükselen tansiyonun ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den açıklama geldi. Putin, "Rusya'nın kimseyle savaşa girmeye niyeti yok" dedi.

 İdlib'deki hain saldırıda 34 askerin şehit düşmesi sonrası Türkiye ile Rusya arasında ipler gerilmişti. Günler sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den açıklama geldi.  Putin, "Rusya'nın kimseyle savaşa girmeye niyeti yok" ifadelerini kullandı. 

Putin, TASS'a verdiği röportajda, silah üretimi konusunda açıklamalarda bulundu. Rus ordusunun güçlü olduğuna dikkati çeken Putin, "Kimse ile savaşmak için hazırlık yapmıyoruz. Kimsenin aklına savaş fikrinin gelmemesi için de gerekli şartları oluşturmaya çalışıyoruz." dedi. 

Rusya’nın tarihte ilk kez dünyada var olmayan silah ürettiğini dile getiren Putin, "ABD, silah konusunda bize yetişmeye çalışıyor. Bu, tarihte hiçbir zaman yaşanmadı." diye konuştu. ABD ile Rusya arasında 2010'da imzalanan Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'nın (New START) sona ermek üzere olduğunu hatırlatan Putin, bu anlaşmanın yenilenmesi gerektiğini vurguladı. 

Putin, stratejik alandaki dengenin korunması gerektiğinin altını çizdi

5 MART'TA ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saldırının ardından Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Erdoğan, "Putin'e çekilin aradan, bizi Esed rejimi ile baş başa bırakın. Sen üs kuruyorsan kur, ama bu duruma karışma" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan ve Putin, 5 Mart'ta Rusya'nın başkenti Moskova'da bir görüşme gerçekleştirecek.

son dakika son dakika haber