Oğlu ağlamasın diye kendi maketini yaptırdı

Oğlu ağlamasın diye kendi maketini yaptırdı

Japonya'da Fuki Sato isimli bir kadın, 1 yaşındaki oğlunun kendisi iş yaparken ya da ortalıkta olmadığında ağlamasını engellemek için maketini yaptırdı. Bazıları bu fikri 'akıllıca' bulurken, bazıları tepki gösterdi

Japonya'da yaşayan Fuki Sato adlı anne, işlerini yaparken veya ortalıkta görünmediği zamanlarda 1 yaşındaki oğlunun ağlamasına engel olmak için hem ayakta durduğu hem de yerde oturduğu, gerçek boyutlu karton maketlerini yaptırdı. 

Kadının eşi tarafından sosyal medyada paylaşılan videolarda, maketin küçük çocuğu oyalamakta başarılı olduğu fark edildi. Fuki'nin eşi, "Annesi ortadan kaybolduğu anda oğlumuz ağlamaya başlıyor. Çözüm olarak 'gerçek boyutlu bir maket olsaydı ne olurdu' diye düşündüm. Sonuç olarak ilk 20 dakika boyunca fark etmedi bile, maketler belki de ara sıra kullanmak için uygun olabilir" dedi.

Oğlu ağlamasın diye kendi maketini yaptırdı - Resim : 1

KULLANICILARIN BAZILARI TEPKİ GÖSTERDİ

Milyonlarca kez paylaşılan videolar sosyal medyayı ikiye bölündü. Kimileri bu fikri 'dahice' bulurken, kimileri de 'korkunç' olduğunu söyledi.

Kullanıcılardan biri, "Çok kötü. Annen orada, ona sarılmak istiyorsun ama sana soğuk soğuk bakıyor, hareketsiz ve sessiz. İğrenç. Umarım yaşlanıp kırılgan bir hale geldiğinde, bir bakımevindeyken belki sessiz bir maket adam onu ziyaret eder" dedi. 

japonya