Netanyahu'nun oğlunun tatlı hayatı

Binyamin Netanyahu İsrail
Netanyahu'nun oğlunun tatlı hayatı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun oğlu Yair, orduda savaşabilecek yaşta olmasına ve seferberlik emrine rağmen yurt dışında.

Babasının dijital stratejilerini yöneten Yair, geçmişte Beyaz Saray'a yönelik ifadeleri nedeniyle oturma vizesi alamayacağından endişe etmekle meşgul.

Yolsuzluktan yargılanan babasının soruşturmasında polise verdiği ifadede halen anne ve babasıyla yaşadığını ve bir işi olmadığını beyan eden Yair'in aslında bir mesleği var. İtalyan basınına göre babasının medya stratejilerinin 'gölge danışmanı'.

Uzun bir süredir Kudüs'teki aile evinde yaşamayan Yair, ağustos ayında Porto Riko'da bir kripto para milyarderinin konuğuydu. Şu anda ise iddialara göre ABD'de. Kimilerine göre New York'ta kimilerine göre ise Miami'de. 32 yaşında ve yedek asker olarak görev yapabilecek durumda.

Uzaktan da olsa babasının siyasi hayatta kalması için Telegram'dan yaptığı paylaşımlarla dikkat çekiyor. 7 Ekim'deki olayla ilgili olarak babasının suçu olmadığını iddia edip tüm suçu ordu ve istihbarata atmaya çalışıyor.

Öncesinde de yaptığı 'trollüklerle' tanınıyor. Türk mallarına boykot yapılması için yaptığı paylaşım da akıllarda. İsrail aşırı sağının liderliğinin varisi olarak görülen Yair, şimdi ABD'den çalışma vizesi alma derdinde. Ancak daha önce Amerikan yönetimine karşı yazdıkları nedeniyle vize talebinin reddedilmesinden endişe etmekle meşgul.

Kaynak: Diğer