Netanyahu: Esirler dönmeden ateşkes yok!

İsrail Filistin Binyamin Netanyahu Gazze
Netanyahu: Esirler dönmeden ateşkes yok!

Hava Kuvvetleri Üssü'nü ziyaret eden İsrail Başbakanı Netanyahu, ateşkes için "rehinelerin serbest bırakılmasını" şart koştu. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari da abluka altındaki Gazze Şeridi’ni ikiye böldüklerini ve Gazze kentini tamamen kuşattıklarını söyledi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Ramon Hava Kuvvetleri Üssü'nü ziyaret ederek hava mürettebatı muharebe personeli ve yer mürettebatı personeliyle görüştü. Netanyahu, F-16 savaş uçaklarının kullanımı hakkında bilgi aldı.

Burada açıklamada bulunan İsrail başbakanı, "Yapmayacağımız bir şey olduğunu bilmenizi isterim. Rehineler dönmeden ateşkes olmayacaktır." dedi.

“Ateşkesin sözlükten tamamen çıkarılması gerekiyor." diyen Netanyahu, "Bunu dostlarımıza da düşmanlarımıza da söylüyoruz. Onları yenene kadar devam edeceğiz. Başka alternatifimiz yok." ifadelerini kullandı.

İSRAİL ORDUSU: GAZZE ŞERİDİ’Nİ İKİYE BÖLDÜK

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında Gazze’ye yönelik saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu.

İsrail güçlerinin Gazze kentini tamamen kuşattığını ve Gazze Şeridi'ni ikiye ayırdıklarını belirten Hagari, “Bugün Gazze'nin kuzeyi ve Gazze'nin güneyi var.” değerlendirmesinde bulundu.

 Hagari, Gazze'nin kuzeyindeki Filistinli sivillerin güneye geçişine de izin vereceklerini aktardı.

Gazze’ye yönelik saldırılara ilişkin soruya da cevap veren Hagari, İsrail güçlerinin şu anda bölgede geniş çaplı saldırılar düzenlediğini kaydetti.

GAZZE ŞERİDİ'NDE DÜN AKŞAM KESİLEN İNTERNET ERİŞİMİ KADEMELİ OLARAK SAĞLANIYOR

Filistin Telekomünikasyon Şirketinden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik şiddetlenen hava saldırıları sonucu bölgede 10 gün içinde üçüncü kez iletişim ve internet hizmetlerinin çöktüğü hatırlatıldı.

Açıklamada, Gazze Şeridi'nde dün akşam saatlerinden itibaren kesilen internet ve iletişim hizmetlerinin kademeli olarak sağlanmaya başlandığı aktarıldı.

İsrail ordusunun Gazze'ye hava saldırıları dün akşamdan itibaren şiddetlenirken bölgede iletişim ve internet hizmetleri çökmüştü.

Gazze'deki Filistin hükümeti, bölge genelindeki tüm hastanelerin çevresinin yoğun İsrail bombardımanına maruz kaldığını bildirmişti.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri 27 Ekim ve 1 Kasım'da da tamamen kesilmişti.

Kaynak: Ajanslar