Nehirde sıkışan balina aşırı stresten uyutuldu

İngiltere
Nehirde sıkışan balina aşırı stresten uyutuldu

Geçtiğimiz gün İngiltere'nin başkenti Londra'daki Thames nehrine giren 4 metre uzunluğundaki balina için saatler süren kurtarma operasyonu gerçekleştirilmişti, sıkıştığı nehirden kurtarılan mink balinası, aşırı stresten dolayı uyutuldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Thames nehrine giren Mink türü balina için kurtarma operasyonu gerçekleştirilmiş, dört metrelik balina Richmond bölgesinde ortaya çıkmıştı. Görgü tanıklarının ihbarı üzerine bölgeye gelen yardım ekipleri, balinayı bir tekne indirme rampasında sıkışmış halde bulmuş, su sıkılarak hayatta tutulmaya çalışılan balinaya müdahale için bölgeye, Kraliyet Ulusal Can Kurtarma Botu Kurumu ekipleri sevk edilerek sıkışan balina, su sıkılarak serin ve ıslak tutulmaya çalışılmıştı.

Thames Nehri’nin Richmond Lock bölgesinde pazar günü mahsur kalan ve uzun saatler boyunca yapılan çalışma sonucunda kurtarılan mink cinsi balina, yaşadığı aşırı stresten dolayı uyutuldu. Yetkililer, yaklaşık 4 metre uzunluğundaki balinanın insani şartlarda uyutulduğunu teyit etti.

Yapılan açıklamada "Sağlık görevlileri, hayvanın nehre geri kaymasını önlemek için şişirilebilir dubalar kullandı, bu da Londra Zooloji Derneği'nden veteriner ekibinin hayvanı daha fazla değerlendirmesine ve acısını sona erdirmesine izin verdi" ifadeleri kullanıldı.

 

Kaynak: DHA

İngiltere Londra Thames nehri balina