NATO: Jens Stoltenberg'in görev süresi uzatıldı

NATO Dünya haberleri
NATO: Jens Stoltenberg'in görev süresi uzatıldı

Son dakika NATO'dan yapılan açıklamaya göre; Genel Sekreter Jens Stoltenberg'in görev süresi 1 Ekim 2024'e kadar uzatıldı.

NATO, Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken bir halef üzerinde anlaşmaya çalışmak yerine deneyimli bir lidere bağlı kalmayı seçti.

İttifak, Genel Sekreter Jens Stoltenberg'in görev süresi 1 Ekim 2024'e kadar uzama kararı aldı.

 NATO’dan yapılan açıklamada, "Karar Vilnius Zirvesi'nde NATO devlet ve hükümet başkanları tarafından onaylanacak” denildi.

Stoltenberg, görev süresinin uzatılmasına dair “NATO müttefiklerinin Genel Sekreterlik görev süremi uzatma kararı beni onurlandırmıştır. Avrupa ve Kuzey Amerika arasındaki transatlantik bağ, yaklaşık yetmiş beş yıldır özgürlüğümüzü ve güvenliğimizi sağlamıştır ve daha tehlikeli bir dünyada, büyük ittifakımız her zamankinden daha önemlidir” ifadelerini kullandı.

2014'ten beri transatlantik güvenlik ittifakının lideri olan Norveç'in eski başbakanı Stoltenberg'in görev süresi daha önce üç kez uzatılmıştı.

Bakan Güler'den tebrik mesajı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, görev süresi uzatılan Stoltenberg'i, "Jens Stoltenberg’in NATO Genel Sekreterlik görevinin 1 yıl daha uzatılmasından memnuniyet duyduk. Genel Sekreter Stoltenberg’i kutluyor, ittifak için yapacağı çalışmalarda başarılar diliyoruz." sözleriyle tebrik etti. 

Kaynak: Haber Global TV

NATO Jens Stoltenberg