NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den İsveç ve Finlandiya açıklaması: Türkiye'nin endişelerini dikkate alıyoruz

NATO İsveç Finlandiya
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den İsveç ve Finlandiya açıklaması: Türkiye'nin endişelerini dikkate alıyoruz

Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine ilişkin son açıklama NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’den geldi. "NATO'daki fikir ayrılıklarına çözüm buluruz. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılması için hızlı karar çıkmalı" diyen Stoltenberg, Türkiye'nin endişelerini dikkate aldıklarını söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği konusunda Türk yetkililerle diyalog halinde olduklarını söyledi.

Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılımı konusunda bir karara varacaklarından emin olduklarını vurgulayarak, "NATO içerisinde anlaşmazlık olması beklenmedik bir durum değil, çözüm buluruz." ifadesini kullandı.

"Türk yetkililerle iletişim halindeyiz" diyen Stoltenberg,“Türkiye gibi önemli bir müttefikimiz güvenlik endişelerini dile getirdiğinde bu konuda harekete geçmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç'in NATO’ya kabulü konusunda hızla karar alacaklarına emin olduğunu sözlerine ekledi.

Ukrayna savaşının uzun sürebileceğini belirten NATO Genel Sekreteri, Rusya’nın savaştaki stratejik hedeflerine ulaşamadığını ifade etti.

İNGİLTERE SAVUNMA BAKANI: TÜRKİYE'Yİ DE DİNLEYECEĞİZ

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu hakkında konuştu: 

"Türkiye NATO'nun inanılmaz derecede önemli bir üyesidir ve gerçekten de güçlü bir katkıda bulunur.  NATO'nun kuzeyden, Norveç'teki Kuzey Kutbu'ndan Karadeniz'e, Türkiye'ye kadar çok geniş bir sınırı kapsadığını her zaman hatırlamalıyız. Türkiye NATO'nun en eski üyelerinden biri.  30 ülkenin bir araya gelerek Finlandiya'yı desteklemesi ve kabul etmesi için çok önemli. Zaten savunma bakanıyla düzenli olarak konuşuyorum ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın PKK terör gruplarıyla ilgili endişelerini dinledim. Sanırım ulaşacağımızı düşündüğüm bir yol var, sonunda oraya ulaşacağımızı düşünüyorum. Ve bu süreçte tüm üyeleri ve endişelerini dinlememiz çok önemli ve hafta sonu muhatabımla görüştüm Türkiye'yi mutlaka dinliyor olacağız."

Kaynak: Haber Global TV

NATO İsveç Finlandiya