Kardeşi Mübariz Mansimov'a dava açtı... Sadece ortaklarını değil kardeşini de dolandırmış

Azerbaycan

Mübariz Gurbanoğlu sadece iş yaptığı kişileri değil kendi kardeşini de dolandırmış. Gurbanoğlu'nun kardeşi Marif Mansimov, ağabeyi ve Palmali Şirketler Grubu Finans Direktörü Nuray Nurcihan Perker hakkında suç duyurusunda bulundu.

Marif Mansimov, ağabeyi olan Palmali Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz (Mansimov) Gurbanoğlu ve Palmali Şirketler Grubu Finans Direktörü Nuray Nurcihan Perker'in, kendisini organize bir şekilde dolandırdığı ve "nitelikli dolandırıcılık", "güvenin kötüye kullanılması"nı içeren suç içeren fiillerinden dolayı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

"Müvekkilim Marif Mansimov, 2018 yılına kadar Palmali Şirketler Grubu'nda üst düzey yöneticilik yapmıştır. Mübariz Gurbanoğlu'nun kamuoyuna da yansıyan kirli ilişkiler içine girmesi, gerçekte olmadığı halde devlet adamları ile yakın ilişkisi olduğunu söyleyerek iş dünyasını ve bankacıları dolandırmaya çalışması, Ermeni asıllı mafya babası Levon Termedzyan ve Sezgin Baran Korkmaz gibi kara para aklayanlarla, tefecilerle ve mafya ile yakın ve ticari ilişkiler kurması, dolayısıyla tüm çevresine zarar vermesi ve kendisinin söz konusu eylemlere ve ilişkilere olan itirazlarının dinlenmemesi üzerine tüm görevlerinden ayrılarak ve zaten küçük olan hisselerini de devrederek Palmali Grup şirketlerinden ayrılmıştır.

Hakkında şikâyette bulunduğumuz, müvekkilimin ağabeyi, Mübariz (Manismov) Gurbanoğlu'nun sadece iş yaptıkları insanları dolandırmakla kalmamış, öz kardeşi müvekkilim Marif Mansimov'u da şirketin Finans Direktörü Nuray Nurcihan Perker ile hareket ederek dolandırmış ve mağduriyetine neden olmuştur.

Müvekkilim, İstanbul Cumhuriyet Savcılığına verdiğimiz dilekçede ayrıntılı olarak belirttiğimiz üzere bundan yaklaşık 17 yıl önce satın aldığı ve ikamet ettiği taşınmazı o dönem yanabcıların gayrimenkul edinmelerindeki zorluklar nedeniyle aralarındaki ağabey-kardeş ilişkisine güvenerek ve abisinin de yönlendirmesi ile Palmali Gemicilik ve Acentalık A.Ş. üzerine tescil ettirmiştir. Belli bir zaman sonra özellikle de grup şirketlerinden ayrıldıktan sonra sürekli olarak taşınmazın kendisine devrini talep etmesine rağmen sürekli oyalanmıştır.

Lakin yakın zamanda, taşınmazın Palmali Gemicilik ve Acentelik A.Ş tarafından müvekkil işten ayrılır ayrılmaz FİBABANKA A.Ş.’ne borçlarına karşılık devredildiği, bununla da yetinilmeyip hiçbir hakka dayanmamasına, taşınmazda müvekkilim ikamet etmesine rağmen sahte olarak müvekkil adına tahliye taahhüdü verildiğini acı bir şekilde öğrenilmiştir. Kısacası Mubariz Gurbanoğlu ve Nuray Nurcihan Perker, müvekkile ait olan taşınmazı dolandırıcılık kastıyla başka birine devredip mağduriyetine sebep olmuşlardır.

İnsanları dolandırıp mağdur etmeyi alışkanlık haline getiren bu şahıslar, müvekkil dahil birçok kişi gibi yerli ve Sberbank ile Lukoil gibi uluslararası kurumlarında zararına sebep olacak sahtecilikler yapmışlardır. Bununla da kalmamışlardır; sürekli biçimde kamuoyunu manipüle ederek, Yargı ve Emniyet kurumlardaki bazı görevlilerle olması gerekenden fazla yakın olup, bazı işlerinde para karşılığı bu kişilerden yardım almış insanları karalama yoluna gitmiş ve kendilerini aklama çabası içerisine girmişlerdir. Kurdukları kirli ilişkiler ağı ile insanlara iftiralar atmışlar ve birçok kişinin hayatını zehretmişlerdir.

Bu kadar haksızlık, hukuksuzluk ve mağduriyet ebetteki karşılıksız kalmamalıdır. Yaptıkları hukuksuzlar ile öncelikle devlete ve topluma zarar veren bu insanların hak ettikleri şekilde cezalandırılması ve yeni mağduriyetlere sebebiyet vermemesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunma gereği bir zaruriyet haline gelmiştir."

Kardeşi Mübariz Mansimov'a dava açtı... Sadece ortaklarını değil kardeşini de dolandırmış - Resim : 1

Mubariz Gurbanoğlu marif mansimov