Moskova'daki saldırıda 15 yaşındaki İslam Halilov en az 100 kişinin hayatını kurtardı

Ajans Bizim
Rusya Moskova Terör saldırısı DEAŞ
Moskova'daki saldırıda 15 yaşındaki İslam Halilov en az 100 kişinin hayatını kurtardı

15 yaşındaki İslam Halilov olmasaydı, Moskova'daki Crocus City Hall'e düzenlenen saldırıda ölü sayısı daha da yüksek olabilirdi.

15 yaşındaki Islam Halilov, 22 Mart Cuma günü saat 20.00 sularında Rusya'nın başkentindeki konser salonunda teröristlerin ateş açmasıyla yapılan katliamdan yaklaşık 100 kişiyi kurtardı.

Islam, Crocus City Hall'un vestiyerinde çalışıyordu. Saldırı başladığında perişan haldeki konser müdavimlerinden oluşan büyük bir grup salonu terk etmiş, ancak çıkmaz sokağa doğru ilerlemekteydi. Panik halindeki kalabalığı doğru çıkışa yönlendiren kişi İslam oldu.

İslam'ın telefonuyla çektiği ve sosyal ağlarda paylaştığı sahne görüntüleri kısa sürede viral oldu ve binlerce kişi soğukkanlılığından dolayı genç adamı alkışladı. Genç, geride kimsenin kalmadığından emin olduktan sonra gruba eşlik ederek herkesi dışarı çıkardı.

İslam Halilov, dün bir Rus medya kuruluşuna verdiği röportajda, sadece işini yaptığını söyledi ve "Bize bir olay olması halinde insanları nereye göndereceğimiz gösterildi. İnsanları güvenli bir yere ulaştırmak için nereye götüreceğimi biliyordum" dedi.

İslam, "Eğer tepki vermezsem hem kendi hayatımı hem de pek çok insanın hayatını kaybedebileceğini fark ettim” diye konuştu. . Hâlâ olayın etkisinden kurtulamadığını anlatan İslam, "Doğrusu, çok korkutucuydu" diye ekledi.

15 yaşındaki genç, aralarında üç çocuğun da bulunduğu 137'den fazla kişinin ölümüne neden olan ve DEAŞ tarafından üstlenilen saldırı sırasında gözlerinin önünde bir adamın öldürüldüğünü gördüğünü söyledi. 

Futbolu çok seven genç, taraftarı olduğu Spartak Moskova kulübü tarafından kutlandı. Ayrıca Rusya Müslümanlarının liderinden bir madalya aldı. İslam’ın yetkililer tarafından da madalya ile ödüllendirilmesi bekleniyor. Rus Rapçi Morgenstern ise gence 1 milyon ruble yolladı.