Milli Savunma Bakanı Akar: Rusya ile görüşmeler sürecek

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Rusya ile görüşmeler devam edecek. Gözlem noktalarının çekilmesi kesinlikle söz konusu değil. Bir saldırı olursa misli ile karşılık verilecek" dedi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'de Esad rejiminin sivillere yönelik saldırılarıyla ilgili, "Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak Kızılay, AFAD, TSK elele vermek suretiyle oradaki insanlık dramını, trajediyi, mümkün olduğunca azaltmaya çalışmaktayız, merhem olmaya çalışmaktayız. Burada rejim havadan ve karadan saldırılarıyla insanlık dışı bir faaliyet göstermiştir. Hastaneleri, okulları, yerleşim yerlerini vurdular. İnkar etseler de fotoğraf ve videoları her yerde mevcut. Öncelikle bu saldırıların durdurulması ve ateşkesin sağlanması... Birinci amacımız bu." dedi.

İdlib'le ilgili Rusya ile görüşmelere ilişkin de bilgi veren Akar, "Ateşkesin sağlanabilmesi için tarafların süratle Soçi Mutabakatı'na uymalarını bekliyoruz. Biz uyduk diğer tarafların da uymasını bekliyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Bu talepleri tekrar tekrar dile getirdik, devam da edeceğiz. Astana Mutabakatı'nın 5'inci maddesini iyi okuyun. Orada taraflar ateşkesin sağlanabilmesi için garantör olarak Türkiye Cumhuriyeti devleti ilave tedbirler almak konusunda yetkilidir. Gerekirse orada ateşkesi bozanlara karşı zor da kullanabileceğimizi ifade ettik. Bizim yaptığımız intikallerin başka bir amacı yok. Biz Suriye de dahil tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız. Rusya ile münasebetlerimiz devam etmektedir. Herhangi bir şekilde gözlem noktalarımızın çekilmesi söz konusu değil. Onlara karşı bir şey yapıldığı zaman misliyle karşılık vereceğimizi tekrar tekrar söylüyoruz. 

son dakika son dakika haber