Macron, koronavirüse AB Liderler Zirvesi'nde yakalanmış olabilir

Fransa Emmanuel Macron Avrupa Birliği koronavirüs

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yeni tip koronavirüse (Kovid-19) geçen hafta Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nde yakalanmış olabileceği bildirildi

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, France 5 kanalında yaptığı açıklamada, Macron'a virüsün Elysee Sarayı'nda düzenlenen yemekte bulaşmadığını söyledi. 

Macron'un, Kovid-19'a 10-11 Aralık'ta Brüksel'de düzenlenen zirvede yakalanmış olabileceğini ifade eden Veran, liderlerin zirve sırasında büyük bir salonda akşam yemeğinde bir araya geldiğini belirtti.

Mediapart internet sitesinin haberinde, Macron'un dün akşam Elysee Sarayı'nda Başbakan Jean Castex ve siyasi partilerin Ulusal Meclis'teki grup başkanvekilleri ile bir araya geldiği yemekte 10 kişinin bulunduğu aktarıldı. 

Haberde, Macron'un 6'dan fazla kişinin bir araya gelmesi yasağını ihlal ettiği kaydedildi. Macron, 14 Kasım'da yaptığı açıklamada bir yemek masasında 6'dan fazla kişinin bir araya gelmemesi gerektiğini belirtmişti.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Macron'un belirtiler göstermesinin ardından yapılan Kovid-19 testinin pozitif çıktığı açıklanmıştı. 

FRANSA'DA SON 24 SAATTE 18 BİN 245 YENİ VAKA

Fransa'da son 24 saatte 18 bin 254 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konuldu.

Halk Sağlığı Kurumundan yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte 258 kişinin yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı 59 bin 619'a çıktı. Ülkede virüs tespit edilen kişi sayısı son 24 saatte 18 bin 254 artışla 2 milyon 427 bin 316'ya yükseldi.

Hastanelerde 2 bin 808'i yoğun bakımda olmak üzere 25 bin 182 kişinin tedavisi sürüyor. İyileşenlerin sayısı ise 181 bin 506'ya ulaştı.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı Genel Direktörü Jerome Salomon, düzenlediği basın toplantısında, vaka sayılarının artmaya devam ettiğini belirterek halka tedbirlere uymaları çağrısı yaptı. Salomon, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Kovid-19 testinin pozitif çıkmasına ilişkin, "Cumhurbaşkanı bu konuda Fransızlar için bir örnek. En küçük belirtide kendini izole etti ve test yaptırdı." diye konuştu. 

 

Kaynak: AA

Emmanuel Macron