Lavrov'dan Ermenistan'a sert sözler: Defalarca söyledik

Ajans Bizim
Rusya Ermenistan NATO Sergey Lavrov
Lavrov'dan Ermenistan'a sert sözler: Defalarca söyledik
Fotoğraf: DepoPhotos

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermenistan'ın NATO ile işbirliğini derinleştirmenin egemenliğini etkilediğini anlaması gerektiğini söyledi.

Lavrov, "Erivan'ın Atlantik İttifakı ile derinleşen etkileşimin savunma ve ulusal güvenlik alanında egemenlik kaybına yol açtığının farkında olduğuna inanıyorum" uyarısında bulundu.

Rus Dışişleri Bakanı, bu yıl Ermenistan'ın onlarca NATO faaliyetine katıldığını, silahlı kuvvetlerini İttifak standartları doğrultusunda modernize etmeye devam ettiğini ve ordusunun çeşitli NATO ülkelerinde eğitim gördüğünü hatırlattı.

Lavrov, "Bu bizi endişelendirmekten başka bir işe yaramıyor. Ermeni meslektaşlarımıza NATO'nun gerçek amacının bölgedeki konumunu sağlamlaştırmak ve 'böl ve yönet' formülüne göre manipülasyon için koşullar yaratmak olduğunu defalarca söyledik" dedi.

Rus Bakan, Ermenistan'ın halihazırda Batı'nın yardımıyla çözemeyeceği bir dizi sorunla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Lavrov', Batı'nın amacının, "Balkanlar, Orta Doğu ve Ukrayna'dakilerden sonra yeni bir gerilim yatağı yaratmak" olduğunu söyledi ve Moskova'nın Rus-Ermeni ilişkilerindeki "zorlukların geçici nitelikte" olduğuna ve "siyasi irade olması halinde aşılacağına" inandığını ifade etti.