Lavrov dünyayı rahatlatan açıklamayı Türkiye'de yaptı: Sayın Bakana bilgi verdim

Sergey Lavrov haberler Mevlüt Çavuşoğlu Rusya Ukrayna

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ile bir araya geldi. Lavrov, Sayın Bakana bilgi verdim sivillere hasar vermemek için olabildiğince dikkat ediyoruz. Donetsk ve Luhansk bölgelerindeki Rus vatandaşlarını korumak bizim amacımızdır dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ortak basın toplantısı düzenledi.

SİVİLLERE HASAR VERMEMEK İÇİN ÖZEN GÖSTERİYORUZ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, sivillere yönelik, açıklamalarında ise, ülkemizin güvenliğini tehdit eden birtakım sorunlar oluştu, güvenliğimizle ilgili endişelerimiz vardı. Askeri harekatımıza ilişkin bilgi verdim, biz sivillere hasar vermemek için çaba gösteriyoruz. Tahıl sevkiyatı hakkında da görüştük, Ukrayna tahıl ürünlerinin piyasadaki payı yüzde 1'dir, gıda krizi buradan gelmez. Ukraynalılar tahılı ve insanları rehin tutuyor. Gemi çıkışlarına biz problem oluşturmuyoruz.

Ukraynalılar mayınsızlaştırma faaliyetine hazır olduklarını beyan ediyor. Mayınsızlaştırma faaliyetine hazırsa Ukrayna, biz de görüşmeye hazırız. Bu çok ufak bir problem, bizim tarafta herhangi bir engel yok. Bir kez daha Türk mevkidaşlarımıza teşekkür ederiz, şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Global TV

Lavrov çavuşoğlu dünya