Kuzey Kore Hwasong-12 balistik füze denemesini doğruladı, fotoğrafları paylaştı

Dünya haberleri Kuzey Kore ABD
Kuzey Kore Hwasong-12 balistik füze denemesini doğruladı, fotoğrafları paylaştı

Kuzey Kore, orta-uzun menzilli bir balistik füze olan Hwasong-12'yi başarılı bir şekilde test ettiğini duyurdu. Teste ilişkin fotoğraflar da paylaşıldı. Füzenin, teknolojisi ile ABD'nin Guam Adası'nı hedef alabilecek kapasitede olduğu belirtildi.

Yeni yıl ile birlikte savunma teknolojilerine yönelik denemelere hız veren ve bir ayda 7 füze fırlatan Kuzey Kore dün gerçekleştirilen son füze denemesini doğruladı.

Hwasong-12 tipi füzenin ülkenin kuzeybatı bölgesinden Japon Denizi'ne doğru fırlatıldığı kaydedildi.

Füzenin daha yüksek bir irtifaya ulaşmak için normalden daha dik bir yörüngede fırlatıldığı belirtilirken, Savunma Bilimleri Akademisi'nin denemeye öncülük ettiği vurgulandı.

Testin, Hwasong-12 tipi füze sisteminin başarısını doğruladığı ifade edildi.

MENZİLİ 5 BİN KİLOMETRE

Sıvı yakıt teknolojisinden güç aldığı bilinen ve Pyongyang'ın ABD'nin Hawaii ve Alaska eyaletlerine ulaşmak üzere geliştirdiğine inanılan orta-uzun menzilli Hwasong-12'nin 5 bin kilometre menzile sahip olduğu belirtildi. Ayrıca Kuzey Kore'nin söz konusu füze teknolojisi ile ABD'nin Guam adasını da hedef alabileceği ifade edildi.

 

Kuzey Kore Hwasong-12 balistik füze denemesini doğruladı, fotoğrafları paylaştı - Resim : 1

Fotoğraflardan ikisinde fırlatma anı, diğerlerinde de uçuşu görülüyor.

Japonya ve Güney Kore, füzenin 2 bin kilometrelik yüksekliğe çıktığını bildirdi. 

ÜLKELERDEN TEPKİ

Denemenin 2017 yılından bu yana yapılan en büyük deneme olduğu düşünülüyor. Japonya, Güney Kore ve ABD füze denemelerini kınadı.

1 AYDA 7. FÜZE DENEMESİ

Japonya, Kuzey Kore’nin Ocak ayı başından bu yana 6 kez hipersonik füze, taktik güdümlü füze ve seyir füzesi denemeleri gerçekleştirmesinin ardından dün 7’inci kez füze ateşlediğini açıklamıştı. Füzenin 2 bin kilometre irtifa ile 800 kilometre uçtuğu ve yaklaşık 30 dakika havada kaldığı ifade edilirken, Pyongyang'ın Birleşmiş Milletler (BM) kararlarının ihlali anlamına gelen eylemi uluslararası kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Kaynak: İHA

Kuzey Kore ABD füze denemesi