Kraliyetin iki varisinden acil toplantı: Prens Charles ve Prens William monarşinin geleceğine karar verecek

İngiltere Kraliçe Elizabeth
Kraliyetin iki varisinden acil toplantı: Prens Charles ve Prens William monarşinin geleceğine karar verecek

Geçtiğimiz cumartesi günü İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Prens Philip için düzenlenen cenaze töreninde oldukça üzgün görünen taktın bir numaralı varisi Prens Charles'ın oğulları Prens William ve Prens Harry ile olağanüstü bir görüşme yaptığı ortaya çıktı

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in hayatını kaybetmesi veya tahttan feragat etmesi durumunda tahtın ilk sıradaki varisi olacak olan Prens Charles, Prens Philip'in cenazesinin hemen ardından Prens William ve Prens Harry ile olağanüstü bir toplantı gerçekleştirip, babasının yasını tutmak için Galler Llwynywermod'daki kır evine gitti. 

Prens Harry'nin Kraliyet'teki tüm haklarından feragat ederek, oyuncu eşi Meghan Markle ile ABD'ye yerleşmesi, ardından ünlü sunucu Oprah Winfrey'e özel bir röportaj vererek Kraliyet'i ırkçılık suçlamalarıyla karşı karşıya bırakmalarının ardından, ailede soğuk rüzgarlar esmiş, bu açıklamaların ardından bütün aile Prens Philip'in cenaze töreninde ilk kez bir araya gelmişti. 

Kraliyet'ten ismi açıklanmayan bir yetkili, "Oprah röportajının dünya çapında yankı uyandıran sonuçlarından sonra aralarında güvenin yeniden oluşması gerekiyor" açıklamasında bulunurken, "Her iki tarafta da çok fazla acı ve incinme var, bu yüzden bu uzlaşma bebek adımlarında gerçekleşecek." denildi. 

Prens Charles'ın hem tek başına düşünmek istediği hem de babasının yasını tutarken, taziye için gönderilen binlerce mektubu da yanıtlamak istediği ifade edildi. Prens Charles'ın her ne kadar hayatı boyunca tahtın varisi olsa da, ailenin reisi olan babası Prens Philip'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığı söylentiler arasında... 

Daily Telegraph gazetesi, tahtın iki varisi olan baba Charles ve oğul William'ın Prens Philip'in ölümünün ardından monarşinin geleceği üzerine, ne yapmaları gerektiğiyle ilgili büyük bir toplantı planladıklarını, birkaç hafta içinde derhal bunun gerçekleştirileceğini bildirdi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Prens Charles Prens William İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth