Herkesin merak ettiği tören... Prens Philip son yolculuğuna uğurlanıyor

İngiltere son dakika son dakika haber Kraliçe Elizabeth
Herkesin merak ettiği tören... Prens Philip son yolculuğuna uğurlanıyor

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in eşi Prens Philip son yolculuğuna uğurlanıyor. Koronavirüs nedeniyle 30 kişiyle sınırlandırılan cenaze töreni ile Prens'in son yolculuğuna uğurlandığı törenin tüm detayları Haber Global'de...

Cenaze töreninin gerçekleştirileceği Windsor Kalesi önünde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, çok sayıda askeri personel görevlendirildi. İngiliz halkı, Prens Philip için kale girişi ve parklara çiçekler bırakmaya devam ediyor.

Windsor Kalesi arazisindeki St. George Şapeli'nde yapılacak törende Prens Philip'in önceden seçtiği bir dizi askeri madalya ve kıyafeti, şapelin içindeki sunakta sergilenmeye başladı. Edinburgh Dükü'nün kepi, kılıcı ve çiçeklerle kaplı tabutu, kendisinin tasarımına yardımcı olduğu bir Land Rover'a yerleştirilip St. George Şapeli'nin batı merdivenlerine getirildi.

Prens Philip'in anısına ülke genelinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Kraliçe'nin araç içinde çekilen fotoğraflarında oldukça üzgün olduğu görülürken, İngiliz basını gözyaşı döktüğünü yazdı. 

Herkesin merak ettiği tören... Prens Philip son yolculuğuna uğurlanıyor - Resim : 1

Herkesin merakla beklediği Prens William ve Kraliyet'teki haklarından feragat eden kardeşi Prens William'ın barışıp barışmayacağı yönündeki sorular yanıt buldu. İki kardeş yan yana yürümedi. Prens William'ın eşi Kate'in ise Kraliçe'nin kolyesini taktığı görüldü. Kraliçe araçla, eşinin cenazesini takip ettikten sonra Şapel'deki yerini aldı. Koronavirüs nedeniyle, tören 30 kişiyle sınırlandırıldı, tüm dünyada canlı yayınla törenin tüm ayrıntıları yayınlanmaya devam ediyor. 

Herkesin merak ettiği tören... Prens Philip son yolculuğuna uğurlanıyor - Resim : 2

KRALİÇE BİR HAFTA DAHA YAS TUTMAYA DEVAM EDECEK

Ulusal yas dönemi, cenaze töreninin yapıldığı gün sona erecek. Kraliyet Ailesi, bir hafta daha yas tutmaya devam edecek. ABD’den gelen Prens Harry de törene katılıyor ancak hamile olan eşi Meghan Markle, doktorların tavsiyesi üzerine törene katılmadı, ancak kaynaklardan yapılan açıklamaya göre, ABD'deki evlerinden töreni izliyor. 

TÖRENİN DETAYLARI

Yalnızca 30 konuğun katılacağı törende Kraliçe de davet edilen herkes gibi yüz maskesi takacak ve törende tek başına oturuyor. Törene katılacak konuklar arasında Kraliyet ailesinin yanı sıra Cornwall Düşesi, dükün tüm torunları ve eşleri, Kraliçe'nin kız kardeşi Prenses Margaret'in çocukları ve Philip'in Alman akrabalarından üç kişi bulunuyor.

İki kardeş Prens William ile Prens Harry, cenaze aracını takip ederken yan yana yürümedi, Şapel'e geldiklerinde de yan yana oturmadıkları görüldü.

Herkesin merak ettiği tören... Prens Philip son yolculuğuna uğurlanıyor - Resim : 4

Tabutun St. George Şapeli'ne götürülmesinden sonra kraliyet ailesinin törene gelmesi sırasında Cambridge Dükü Prens William ve Sussex Dükü Prens Harry'nin yan yana yürümeyecekleri belirtilmişti. Prens Harry ve Prens Philip'in arasında Kuzenleri Peter Phillips'in olacağı açıklanmıştı.

Herkesin merak ettiği tören... Prens Philip son yolculuğuna uğurlanıyor - Resim : 5

PRENS PHILIP'İN HAYATI

10 Haziran 1921'de dünya gelen Philip'e doğumunda "Danimarka ve Yunanistan Prensi" unvanı verildi.

Yunanistan'da doğmasına rağmen ihtilal sonrası ailesiyle daha bebek yaşlarındayken sürgün edilen Philip, Fransa, Almanya ve İngiltere'deki eğitimlerinin ardından 1939'da 18 yaşındayken İngiliz Kraliyet Donanmasına katıldı.

Philip, şimdi Kraliçe olan Prenses Elizabeth ile 1934'te tanıştı. 2. Dünya Savaşı sırasında Akdeniz ve Pasifik filolarında gören alan Philip'in, savaşın ardından Prenses Elizabeth ile evlenmesine izin verildi.

Herkesin merak ettiği tören... Prens Philip son yolculuğuna uğurlanıyor - Resim : 6

1947'deki nişan töreni öncesi "Danimarka ve Yunanistan Prensi" unvanından feragat eden Philip, İngiliz vatandaşı oldu, anne ve büyükbabasının soyadı olan Mountbatten'i aldı. Prens Elizabeth ve Philip, 20 Kasım 1947'de evlendi.

Düğünden hemen önce kendisine Kral 6. George tarafından "Edinburgh Dükü, Merioneth Kontu ve Greenwich Baronu" unvanları verildi. Elizabeth 1952'de Kraliçe olurken Philip de "komutan" rütbesine ulaştığı ordudan ayrılarak 1957'de "İngiliz Prensi" unvanını aldı.

Çiftin Charles, Anne, Andrew ve Edward adları verilen 4 çocuğu oldu. Kraliçe Elizabeth'i tahttaki yaklaşık 69 yıllık görevi sırasında yalnız bırakmayan Prens Philip, ona nereye giderse eşlik etti.

Gelenekçiliği dolayısıyla Avrupa'da kraliyet ailelerinin rolünün sorgulanmasını anlamakta zorlanan Prens Philip, çoğu İngiliz için Kraliyet ailesinin sorgusuz sualsiz saygı gördüğü çağlardan kalma bir figür oldu.

Philip'in, buna rağmen kamuya hizmetleri büyük takdir gördü. 800'den fazla hayır kuruluşu ve kurumun hamiliği veya başkanlığını yapan Prens Philip, bilim, teknoloji ve vahşi yaşam alanlarının korunmasına özel ilgi gösterdi.

Kaynak: Haber Global TV

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth Prens Philip