Kraliçe Elizabeth karşıladı, Biden 13. ABD Başkanı oldu

İngiltere Joe Biden Kraliçe Elizabeth
Kraliçe Elizabeth karşıladı, Biden 13. ABD Başkanı oldu

G7 ülkelerinin liderleri, dünyanın en büyük serası olarak bilinen Eden Projesi'nde İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyonuna katıldı. G7 liderleri, ünlü Eden Projesi kubbelerinin önünde Kraliçe ile aile fotoğrafı çektirdi

Bu yıl 47'ncisi düzenlenen G7 Zirvesi, Cornwall'daki Carbis Koyu'nda 11-13 Hazira'da gerçekleştiriliyor. 1975'te oluşturulan G7, her yıl bir ülkenin liderliğinde özellikle ekonomi gündeminin değerlendirilmesi, ortak politikaların oluşturulması ve iş birliğinin artırılması amacıyla toplanıyor.

ABD Başkanı Joe Biden ve Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, bu yıl ilk kez, Almanya Başbakanı Angela Merkel ise görevinden ayrılmadan önce son kez G7 Zirvesi'ne katılıyor. Biden, 13 Haziran Pazar günü, eşiyle birlikte Windsor Kalesi'nde Kraliçe 2. Elizabeth tarafından kabul edilecek.

Ziyaret, ABD Başkanı Biden'ın Beyaz Saray'da göreve gelmesinden bu yana ilk denizaşırı resmi seyahati olması açısından önem taşıyor. Biden, 95 yaşındaki Kraliçe Elizabeth'in görüşeceği 13. ABD Başkanı olacak.

Kraliçe Elizabeth karşıladı, Biden 13. ABD Başkanı oldu - Resim : 1

KRALİÇE, PRENS CHARLES, PRENS WILLIAM VE DÜŞES KATE KARŞILADI

G7 liderleri, toplantının ardından Cornwall'da yer alan Eden Projesi’nde İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona katıldı. Resepsiyona oğlu Cornwall Dükü Charles, Cornwall Düşesi Camilla ve torunu Cambridge Dükü William ile Cambridge Düşesi Kate Middleton ile birlikte gelen Kraliçe, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve eşi Carrie tarafından karşılandı.

Kraliçe Elizabeth karşıladı, Biden 13. ABD Başkanı oldu - Resim : 2

Dünyanın en büyük serası olarak bilinen ve binlerce bitki türüne ev sahipliği yapan Eden Projesi’ndeki resepsiyona Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Mario Draghi, Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, ABD Başkanı Joe Biden, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel katıldı. Resepsiyon için bir araya gelen G7 liderleri, ünlü Eden Projesi kubbelerinin önünde Kraliçe ile aile fotoğrafı çektirdi.

Cornwall merkezli bir eğitim ve yardım kuruluşu olan Eden Projesi, yılda yaklaşık 1 milyon ziyaretçi çekiyor. İlk olarak 2001 yılında açılan Eden Projesi, G7 zirvesinin ana temaları arasında bulunan iklim değişikliği ve biyolojik çeşitliliğine sahip olması nedeniyle resepsiyon için seçildi.

Kraliçe Elizabeth karşıladı, Biden 13. ABD Başkanı oldu - Resim : 3

BIDEN, KRALİÇEYLE GÖRÜŞEN 13. ABD BAŞKANI OLACAK 

Resepsiyonda Kraliçe Elizabeth ile bir araya gelen ABD Başkanı Biden, 13 Haziran’da ise eşi Jill Biden ile Windsor Kalesi'nde Kraliçe tarafından kabuledilecek. Biden, Kraliçe Elizabeth'in görüşeceği 13. ABD Başkanı olacak.

Kraliçe Elizabeth karşıladı, Biden 13. ABD Başkanı oldu - Resim : 4

PRENS CHARLES'TAN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VURGUSU

İngiltere Prensi Charles resepsiyonun açılışı için yaptığı konuşmada, iklim değişikliği için küresel işbirliği yapılması gerektiğini söyledi. Prens Charles, pandemi sırasında görülen küresel seferberliğin iklim değişikliği için de yapılması gerektiğini belirterek, "Bu korkunç salgına karşı mücadele, eğer ihtiyaç duyulursa, siyasi irade, iş zekası ve kamu seferberliğini birleştirdiğimizde, küresel toplumun krizlerle başa çıkabileceğinin net bir örneğini sağlıyor. Bunu pandemi için yapıyoruz. Bu yüzden gezegen için de bunu yapmamız gerektiğini söylememde bir sakınca yok" dedi.

Prens Charles, söz konusu aciliyetin göz önünde bulundurulması gerektiğini belirterek, "300'den fazla küresel CEO'nun istekli bir koalisyon oluşturduğu sürdürülebilir bir pazar çözümü bir araya geldi. Dünyanın en büyük 4 muhasebe firmasının paha biçilemez desteğiyle, sürdürülebilir büyümenin önündeki engelleri kaldıracak pratik çözümleri belirliyoruz" ifadelerini kullandı.

Prens Charles, 2014 yılında hükümet iş ortaklığı modelini örnek vererek, açık deniz rüzgar enerjisinin iklim değişikliği üzerindeki etkisine değindi. Tüm çalışmalarda iş dünyasından gelen üç önemli mesajın öne çıktığını söyleyen Prens Charles, "Öncelikle endüstri ve finans, operasyonlarını daha hızlı bir şekilde yeniden yönlendirmek ve gerekli koşulları sağlamak için açık piyasa sinyaline, standartlarına ve düzenlemelere ihtiyaç duyar. İkincisi, uluslararası finans kurumlarının kamu finansmanından yararlanmak, özel finansmanı harekete geçirmek ve riski azaltmak için daha iyi yollara ihtiyacı var. Üçüncü olarak, dönüştürücü bir sonuç, yeterli ölçekte ve yatırıma hazır, tamamen gelişmiş ve gerçekten sürdürülebilir bir proje gerektirecektir" sözlerini kaydetti.

Afrika, Asya, Karayipler ve Pasifik'ten Commonwealth lideriyle görüştüğünü belirten Prens Charles, yeşil enerji, su, ulaşım ve diğer altyapılar için büyük finansman boşluklarının belirlendiğini söyledi.

Kaynak: İHA

İngiltere Kraliçe Elizabeth Biden