Katar'dan dünya yıldızı voleybolculara bikini yasağı!

Katar
Katar'dan dünya yıldızı voleybolculara bikini yasağı!

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB), 2021 Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası'nı koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 1 yıl ertelemişti. Katar, düzenlenecek turnuvada voleybolcuların bikini giymesini yasakladı

8-12 Mart’ta Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenecek olan FIVB Plaj Voleybolu Dünya Turunda, Katar, kadın voleybol turnuvasına ilk kez ev sahipliği yapacak. Ancak ‘oyuncuların bikini giymesinin yasak olduğu’ tek ülke Katar’da sporcuların bikini yerine pantolon ve gömlek giymesi istendi.

Kısa adı 'FIVB' olan Uluslararası Plaj Voleybolu Federasyonu, Katar’ın giyim kuralına uyulma gerekçesini, 'ev sahibi ülkenin gelenek ve kültürüne saygı' olarak açıklarken, Alman plaj voleybolu yıldızları Karla Borger ve Julia Sude turnuvayı boykot etme kararı alarak, bunu kabul edemeyeceklerini söyledi. 

Alman radyo kanalı Deutschlandfunk’a konuşan Borger, "Biz oyunumuzu oynamak, işimizi yapmak için oraya gideceğiz ancak iş kıyafetimizi giymemiz engelleniyor. Bu, bize turnuvada ne giymemizi söyleyen tek ülke... Bu duruma karşı çıkıyoruz" dedi. Borger, bu koşullar altında Katar’da turnuva düzenlemenin doğru olup olmadığını sorguladıklarını söyledi.

Alman Spiegel dergisine de konuşan Borger ve Sude, Doha’daki aşırı sıcak havada bikini giymenin şart olduğunu ve Katarlıların şart koştuğu kıyafetleri giymeyi reddettikleri için turnuvayı boykot ettiklerini ifade etti.

Kaynak: Haber Global TV

Uluslararası Voleybol Federasyonu koronavirüs Katar