Karlov suikastı davasında erteleme kararı

Rusya Karlov suikastı
Karlov suikastı davasında erteleme kararı

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik 19 Aralık 2016'da düzenlenen suikastla ilgili aralarında FETÖ/PDY elebaşı firari Fetullah Gülen'in de bulunduğu 7'si tutuklu 28 sanığının yargılanmasına devam edildi.

Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Şahin Söğüt, Vehbi Kürşad Akalın ile tutuksuz sanıklar ve bazı sanık avukatları hazır bulunurken, diğer tutuklu sanıklar bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Mahkeme, savcının mütalaasına karşı savunmasını yapmayan sanıklardan Şahin Söğüt ve avukatı Adem Kaplan’ın savunmalarını aldı. Sanık Vehbi Kürşad Akalın’ın avukatı Ayten İzmirli ise savunması için süre talep etti. Diğer tutuklu sanıklar Hüseyin Kötüce, Ramazan Yücel, Ahmet Kılınçarslan, Hayreddin Aydınbaş ve Salih Yılmaz tahliye yönünden beyanda bulundu. Savunmasını yapmayan sanık Vehbi Kürşat Akalın’ın avukatının süre talebini kabul eden mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, "Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya" konulu fotoğraf sergisinin açılışına katılmak üzere 19 Aralık 2016 Pazartesi günü akşam saatlerinde Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'ne geldi.

Karlov, saat 19.05'te açılış konuşmasını yaptığı sırada koruması gibi hareket edip arkasına geçen saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş tarafından silahla vurularak öldürüldü. Olay yerine sevk edilen özel harekat polisleri de çatışma sonucu saldırganı etkisiz hale getirdi.

Saldırganın İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olduğu ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesinde görevli polis memuru olduğu tespit edildi.

Kaynak: DHA

Rusya haberleri Karlov suikastı