Karadeniz'deki sel felaketi nedeniyle Türkiye'ye dayanışma mesajı yağdı

Karadeniz Türkiye İran Pakistan Ukrayna
Karadeniz'deki sel felaketi nedeniyle Türkiye'ye dayanışma mesajı yağdı

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna, İran, Belçika, İrlanda ve Pakistan, Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan aşırı yağışlar sonucu oluşan sel ve su baskınları nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar için taziye ve Türkiye ile dayanışma mesajı gönderdi

AB Türkiye Delegasyonunun Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Türkiye’de üst üste yaşanan felaketler, AB Türkiye Delegasyonu olarak bizleri derinden üzmektedir. En son Karadeniz Bölgesi’nde 40 vatandaşın yaşamını yitirdiği sel felaketi nedeniyle yaşanan acıları en samimi duygularımızla paylaşıyor, tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

"GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE"

Bu zorlu günlerin bir an önce son bulması temennisinde bulunan AB Türkiye Delegasyonu, "Geçmiş olsun Türkiye!" mesajını paylaştı.

ZELENSKIY'DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TAZİYE MESAJI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Karadeniz'de yaşanan sel felaketi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına taziye mesajı gönderdi. Zelenskiy, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, selde yakınlarını kaybeden ailelerin acılarını paylaştıklarını ifade etti. Felaket nedeniyle yaralananlara acil şifalar dileyen Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'nin dost halkına başsağlığı diledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da Twitter'dan yaptığı paylaşımda, sel nedeniyle yaşanan can ve mal kaybından dolayı çok üzgün olduğunu kaydetti. Felaketzedelerin ailelerinin acısını paylaştığını aktaran Kuleba, Ukrayna'nın Türk dostlarına olan desteğinin sarsılmaz olduğunu vurguladı.

İran'ın Ankara Büyükelçiliği de Twitter'dan yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileyerek, Türkiye'nin ve Türk halkının acısını paylaştığını bildirdi.

Twitter hesabından "Düşüncelerimiz Karadeniz bölgesinde yaşanan şiddetli sel felaketinde hayatını kaybedenlerin aileleriyle birlikte." mesajını paylaşan Belçika'nın Ankara Büyükelçiliği ise Sinop, Samsun, Bartın, Karabük ve Kastamonu halkıyla dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

İrlanda'nın Ankara Büyükelçiliğince Twitter'dan yapılan açıklamada, Türkiye'de yaşanan sel felaketlerinden dolayı derin üzüntü duyulduğu kaydedilirken, sel nedeniyle yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileğinde bulunuldu.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğince Twitter'dan paylaşılan mesajda da, Pakistan halkı ve hükümetinin Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan sellerdeki can ve mal kayıpları için Türk halkına başsağlığı ve dayanışma dilekleri iletildi.

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) ise Twitter'dan "Ev sahibi ülkemiz #Türkiye'nin Batı Karadeniz bölgesinde aşırı yağışın ardından gelen sel ve heyelan felaketinden duyduğumuz derin üzüntüyü ifade ederken, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kardeş Türk halkına başsağlığı, bölge halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." mesajını paylaştı.

Kaynak: AA

Avrupa Birliği ukrayna İran Belçika İrlanda Pakistan Karadeniz sel yağış türkiye