Johnson özür dileyerek Hindistan ziyaretini iptal etti

Hindistan İngiltere Boris Johnson koronavirüs
Johnson özür dileyerek Hindistan ziyaretini iptal etti

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın ülkedeki koronavirüs salgınının durumu nedeniyle ay sonu yapmayı planladığı Hindistan ziyaretini iptal ettiği bildirildi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ay sonunda yapmayı planladığı Hindistan gezisini iptal etti. Downing Street sözcüsü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Başbakan Johnson bu sabah Hindistan Başbakanı Modi ile görüştü ve planlandığı gibi bu ay Hindistan'ı ziyaret edemeyeceğinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi" denildi.

Açıklanan ulusal karantina ve koronavirüsün daha bulaşıcı olan yeni türünün yayılması kapsamında Johnson'ın virüs ile müdahaleye odaklanabilmek için İngiltere'de kalmasının kendisi için önemli olduğunu söylediği belirtildi.

Johnson'ın Hindistan'ı 2021'in ilk yarısında ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin konuk olarak katılacağı G7 Zirvesi öncesinde ziyaret etmeyi umduğu ifade edildi.Öte yandan Başbakan Johnson, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrıldıktan sonra ticaretle ilgili görüşmeleri hızlandırma kapsamında Hindistan'ı ziyaret edeceğini duyurmuştu.

"HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI"

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ulusa sesleniş konuşmasında, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) mutasyonunun yayılma hızını görmenin hem moral bozucu hem de endişe verici olduğunu söyledi. 

Bilim insanlarının bu türün yüzde 50-70 daha fazla bulaşıcı olduğuna inandığını kaydeden Johnson, bu nedenle insanların virüse yakalama olasılıklarının çok daha yüksek olduğunu vurguladı. 

Johnson, salgının başlamasından bu yana hastanelerin de Kovid-19'un ilk çıktığı zamana oranla daha fazla baskı altında olduğunu vurgulayarak, "endişe verici rakamlar göz önüne alındığında hızla yayılan Kovid-19 türünü kontrol altına almak ve ülkede aşılamanın yaygınlaşmasına yardımcı olmak için daha fazlasının yapılması gerektiğinin netleştiğini" ifade ederken, "Virüs hakkındaki anlayışımız değişmezse, aşı uygulaması başarılı olmaya devam eder, ölümler düşerse ve herkes kurallara uyarak rolünü oynarsa, Şubat ayının ortasına doğru kısıtlamalar gevşetilebilir" dedi. 

 

Kaynak: İHA

Boris Johnson