İsrailli inşaat firmasından, Gazze’de enkaz manzaralı konut projesi ilanı: “Sahilde bir ev hayal değil"

İsrail Hamas Filistin Dünya haberleri Gazze
İsrailli inşaat firmasından, Gazze’de enkaz manzaralı konut projesi ilanı: “Sahilde bir ev hayal değil"

İsrailli bir inşaat firması Gazze Şeridi’ndeki enkazın arasında yerleşim birimlerinin yer aldığı inşaat projesinin afişini yayınladı. İlanda, “Sahilde bir ev hayal değil" ifadeleri yer aldı.

Gazze'de kan kurumadan, İsrailli inşaat firmaları mülk satma telaşına düştü.

İsrailli inşaat firması saldırılar nedeniyle binlerce kişiye mezar olan Gazze Şeridi’ndeki işgal planın reklamını yayınladı. Batı Şeria’da yasadışı yerleşim birimleri için konut inşa eden Harey Zahav adlı firma, Gazze Şeridi’nde inşa etmeyi planladığı evlerin tanıtımını şimdiden yapmaya başladı.

İsrailli inşaat firmasından, Gazze’de enkaz manzaralı konut projesi ilanı: “Sahilde bir ev hayal değil" - Resim : 1

Firmanın sosyal medya hesaplarından paylaşılan afişte enkazın ortasındaki deniz manzaralı evlerin çizimleri yer alıyor. Afişin üst kısmında ise “Sahilde bir ev hayal değil” sloganı bulunuyor. “Şimdi satış öncesi fiyatlarla” ifadesiyle yayınlanan başka bir afişte ise sahil şeridindeki yerleşim birimlerinin konumları gösteriliyor.

Söz konusu reklam afişleri, İsraillilerin işgal planını gözler önüne seriyor.

İSRAİL'İN 7 EKİM'DEN BU YANA GAZZE'YE DÜZENLEDİĞİ SALDIRILARDA 96 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

Gazze Şeridi'ndeki hükümet, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda öldürülen gazetecilerin sayısının 96'ya yükseldiğini duyurdu.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya beldesine gerçekleştirdiği saldırılarda gazeteci Abdullah Alvan'ın hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda öldürülen gazetecilerin sayısının 96'ya yükseldiği kaydedildi.

Medya Ofisinden daha önce yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'de gazetecileri "Filistin anlatısını susturmak, gerçekleri gizlemek, haber ve bilgilerin bölgesel ve uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemek amacıyla kasıtlı olarak öldürdüğü" ifade edilmişti.

 

Kaynak: İHA