İsrail'in yoğun bombardımanı altındaki Gazze'de ölü ve yaralı sayısı güncellenemiyor

Gazze İsrail Filistin
İsrail'in yoğun bombardımanı altındaki Gazze'de ölü ve yaralı sayısı güncellenemiyor

İsrail güçlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 42 gündür aralıksız devam ediyor. Yoğun bombardıman altındaki Gazze'de ilgili makamlar ölü ve yaralı sayısını güncelleyemediklerini bildirdi.

Gazze'deki hükümet, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde ölü ve yaralılarla ilgili güncel rakamların belirlenemediğini söyledi. 

Gazze'deki hükümet, haftalardır İsrail'in yoğun saldırıları altındaki bölgede ilgili makamların ölü ve yaralılarla ilgili güncel sayıları açıklayamadığını belirtti.

Gazze'deki hükümetin medya ofisinden, İsrail'in saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana günlük olarak açıklanan ölü ve yaralı sayıları ile yıkıma ilişkin diğer bilgiler dün ve bugün güncellenemedi.

Medya ofisinin Facebook sayfasından yapılan yazılı açıklamada, bölgede her gün yüzlerce kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtilirken istatistik departmanlarının son ve kesin bilgileri toparlayamadığı ifade edildi.

Ölü ve yaralı sayısına ilişkin son bilgilerin verilemediği basın açıklamasında daha çok İsrail'in hastanelere yönelik saldırıları üzerinde duruldu.

Gazze'ye yönelik saldırıların başlamasından bu yana hastaneler ile sağlık çalışanlarının İsrail'in hedef tahtası haline geldiği kaydedilen açıklamada, 25 hastane ile 56 sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığı ve 2,3 milyonluk Gazze nüfusunun sağlık hizmetinden mahrum edildiği vurgulandı.

İsrail'in, El-Ehli Baptist, Kudüs, Endonezya, Türk-Filistin Dostluk, Rantisi ve Nasr Çocuk hastanelerine saldırılar düzenleyerek ve baskınlar yaparak hastaları zorla hastanelerden çıkardığı ifade edildi.

Şifa Hastanesinin İsrail askerleri tarafından işgal edildiği belirtilen açıklamada, birkaç gün içinde hastanede böbrek hastası, prematüre bebekler ve yoğun bakım hastalarından 48'inin öldüğü aktarıldı.

Gazze Şeridi'ndeki iletişim hizmetlerinin (sabit, hücresel ve internet) kesilmesiyle İsrail'in hastanelere ve sivillerin yaşadığı evlere yönelik işlediği savaş suçlarını örtbas etmek istediğine işaret edilen açıklamada, hastanelere ve yardım merkezlerine tıbbi malzeme ile diğer yardım girişlerinin yapılması için Refah Sınır Kapısı'nın nihai olarak açılması çağrısı yapıldı.

 

 

Kaynak: AA