İsrail'in korkunç planı... Amerikalı gazeteci yazdı!

İsrail Hamas Filistin
İsrail'in korkunç planı... Amerikalı gazeteci yazdı!
Fotoğraf: DepoPhotos

Amerikalı gazeteci Seymour Hersh Substack, İsrail yönetiminin kara harekâtı öncesinde Hamas tünellerine su basmayı planladığını yazdı. 

Pulitzer ödüllü Seymour Hersh Substack, blogunda yer verdiği ve kaynaklarına dayandırdığı yazıda, İsrail'in kara harekâtına başlamadan önce Hamas'ın yeraltı tünellerini su altında bırakmayı düşündüğünü, bunun da İsrail yönetiminin Gazze'deki rehineleri 'yok etmeye' hazır olduğu anlamına geldiğini belirtti. 

Gazeteci, "İsrail şu anda Gazze Şehri'ni sürekli bombalayarak enkaza çevirme sürecinde ve yakın gelecekte bir kara işgali başlatmayı planlıyor" dedi.

Hersh, ABD'li bir yetkiliye dayanarak, İsrailli liderlerin askerlerini göndermeden önce "Hamas'ın geniş tünel sistemini sular altında bırakmayı" düşündüklerini belirterek, "Böyle bir hareket İsrail'in hala tehlikede olan rehineleri gözden çıkarmaya hazır olduğu anlamına gelebilir" dedi. 

Amerikalı gazeteci daha önce de İsrail'in Gazze'yi Hiroşima'ya çevirmeyi planladığını ancak nükleer silah kullanılmayacağını söylemişti. Hersh, İsrail güçlerinin Amerikan güdümlü bombalar kullanabileceğini, bu bombaların patlamadan önce 30-50 metre derinliğe kadar nüfuz edebileceğini ve Hamas'ın silah üretimi için yeraltında kurduğu tesisleri yok edeceğini yazdı. 

Gazze merkezli Filistinli radikal grup Hamas militanlarının 7 Ekim'de Gazze Şeridi'nden İsrail topraklarına sürpriz bir saldırı düzenlemesiyle Orta Doğu'da gerilim yeniden alevlendi. Hamas, saldırısını İsrailli yetkililerin El Aksa Camisi'ne yönelik saldırgan eylemlerine bir yanıt olarak nitelendirdi. Buna karşılık İsrail Gazze Şeridi'ni tamamen abluka altına aldığını ilan etti ve bölgeye, Lübnan ve Suriye'nin bazı bölgelerine hava saldırıları düzenlemeye başladı. Ürdün Nehri'nin Batı Yakası'nda da çatışmalar devam ediyor. 

Kaynak: Ajans Bizim

İsrail Hamas İsrail Hamas savaşı