İsrail Savunma Bakanı Gantz'ın evinde çalışan temizlikçi, İran ajanı çıktı

İsrail İran
İsrail Savunma Bakanı Gantz'ın evinde çalışan temizlikçi, İran ajanı çıktı

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın evinden casus çıktı. Temizlikçilik yapan kişi, İran adına ajanlık yaptığı şüphesiyle tutuklandı.

İsrail Adalet Bakanlığı'na göre, Savunma Bakanı Benny Gantz'ın evindeki bir temizlikçi, İran ile bağlantılı bir hacker grubu için bakanın bilgisayarına kötü amaçlı yazılım yerleştirme niyetinde olduğundan şüphelenilmesinin ardından casuslukla suçlamasıyla tutuklandı.

İddiaların odağındaki kişi 37 yaşındaki Omri Goren Goroçovski. Sabıka kaydı kabarık olduğu halde Bakan Gantz'ın Tel Aviv'in dışındaki evinde yıllarca temizlikçi olarak çalıştı. 31 Ekim'de 'kara gölge' adlı hacker grubuyla Telegram üzerinden bağlantı kurunca takibe alındı. Bu siber korsanların İran'la bağlantılı olduğu biliniyor.

Sahte isim kullanan Goroçovski, hacker grubuna teklifte bulundu. Para karşılığında İsrail Savunma Bakanı'nın bilgisayarına casus yazılım yerleştirebileceğini söyledi. Güven sağlamak adına Gantz'ın evinden masa, bilgisayar ve telefon gibi eşyaların fotoğraflarını da yolladı. fakat amacına ulaşamadı. 4 Kasım'da tutuklandı.

GİZLİ BİLGİLERE ERİŞEMEMİŞ

İsrail İç İstihbarat Servisi Şin Bet'e göre casus tek bir gizli bilgiye dahi erişemedi.

Goroçovski'nin avukatı, müvekkilinin ulusal güvenliğe zarar verme niyetinde olmadığını savunuyor. Ekonomik sıkıntıları nedeniyle para elde etmeyi amaçladığını söylüyor.

En çok tartışılan konu güvenlik zafiyeti... Çünkü Gorochovski'nin sicili hayli kabarık. Hakkında tutuklama emri ve 5 mahkumiyet var. Banka soygunu dahil çeşitli suçlardan hapis cezası aldı. Böylesi suç geçmişine sahip bir kişinin İsrail Savunma Bakanı'nın evinde çalışması tepki yarattı.

Gelecekte bu tür olayların tekrarlanma olasılığını azaltmak içi Goroçivski davasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Kaynak: Haber Global TV

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz İsrail İran