İsrail saldırılarında can kaybı artıyor

İsrail Filistin
İsrail saldırılarında can kaybı artıyor

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 63'ü çocuk olmak üzere 217'ye yükseldi.

Filistinliler, Batı Şeria’nın Ramallah kentinin kuzeyinde bulunan Beit-İl İsrail kontrol noktası yakınlarında Gazze Şeridi’ne destek gösterisi düzenledi. 

İsrail askerleri, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermiyle müdahalede bulundu. 

1 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ 

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ramallah’ın kuzeyinde yaşanan olaylarda bir Filistinlinin İsrail askerlerince açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. İsrail askerlerince vurulan 25 yaşındaki Muhammed İshak Hamid'in ağır yaralı olarak Ramallah’taki Filistin Tıp Merkezine getirildiği ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı kaydedildi. 

2 İSRAİL ASKERİ YARALANDI 

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise Ramallah’ın kuzeyindeki Beit-İl çevresinde yaşanan olaylarda 2 İsrail askerinin göstericiler tarafından açılan ateş sonucu yaralandığı ifade edildi. 

Açıklamada, askerlerin ayaklarından vurulduğu ve tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldığı kaydedildi. 

İSRAİL SAVUNMA BAKANI: GAZZE'YE SALDIRILAR DEVAM EDECEK

İsrail Savunma Bakanı Benny Ganzt, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 63'i çocuk 217 Filistinlinin hayatını kaybetmesine yol açan saldırıları sürdüreceklerini açıkladı. 

Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Gantz ve ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin'in telefonda görüştü. Görüşmede Gantz, ABD'nin İsrail'in "kendini savunmasına" verdiği destekten dolayı Austin'e teşekkür etti. 

Gantz, Austin'e Gazze'ye yönelik saldırılara "uzun soluklu sükûnet" sağlanıncaya kadar devam edeceklerini söyledi.

BATI ŞERİA’DA GÖSTERİLER DEVAM EDİYOR 

Filistinliler, Ramallah’ın yanı sıra Batı Şeria’nın Nablus, Cenin, El-Halil ve Beytullahim kentlerinin çevresindeki İsrail kontrol noktaları yakınlarında Gazze Şeridi’ne destek gösterileri düzenlemeye devam ediyor. 

İsrail askerleri, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermiyle müdahalede bulunuyor. Filistinliler de yollarda araç lastikleri yakarak taşlarla karşılık veriyor. 

Kaynak: AA

Batı Şeria