İsrail ordusu: Üçüncü aşamaya geçtik! Netanyahu'dan esir yakınlarına: Herkesi eve getirme imkanı yok

Binyamin Netanyahu İsrail Filistin Dünya haberleri Gazze
İsrail ordusu: Üçüncü aşamaya geçtik! Netanyahu'dan esir yakınlarına: Herkesi eve getirme imkanı yok

Gazze'deki esirlerin yakınları ve kısa süre önce serbest bırakılan esirlerin de bulunduğu bir grup ile görüşen İsrail Başbakanı Netanyahu, "Şu anda herkesi eve getirme imkanı yok” dedi. İsrail ordusu, "Savaşta üçüncü aşamaya geçtik" diye duyururken Hamas, 'saldırılar durmadan müzakere yok' dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki esirlerin aileleriyle bir araya gelerek itiraf gibi bir açıklamada bulundu. Netanyahu, "Şu anda herkesi eve getirme imkanı yok" dedi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise, "Savaşta üçüncü aşamaya geçtik" denilmişti. Hamas'tan yapılan açıklamada ise, "Saldırılar durmadan müzakere yok" denildi. 

HÜKÜMET İLE ESİR YAKINLARI ARASINDA TARTIŞMA

Gazze Şeridi’ndeki esirlerin yakınları ve kısa süre önce serbest bırakılan esirlerin de bulunduğu bir grup İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savaş Kabinesi’nin diğer üyeleriyle bir araya geldi. İsrail basınında yer alan haberlerde, toplantının gergin bir havada geçtiği yer yer esir yakınları ile hükümet yetkilileri arasında tartışmalar yaşandığı ifade edildi.

"HERKESİ EVE GETİRME İMKANI YOK" AÇIKLAMASI ÖFKEYLE KARŞILANDI

Haberlerde, Netanyahu’nun esir yakınlarına, "Şu anda herkesi eve getirme imkanı yok. Böyle bir seçenek olsaydı kimsenin bunu reddedeceğini düşünen var mı?” dediği aktarılırken, söz konusu açıklamanın esir yakınları tarafından öfkeyle karşılandığı belirtildi.

Haberlerde, toplantı boyunca Netanyahu’nun açıklamalarının çoğunu kağıttan okuduğu ve hiçbir soruya yanıt vermediği ifade edildi.

Gazze Şeridi’ndeki esirlerden 79 yaşındaki Chaim Peri'nin kızının Netanyahu'ya, esirlerin evlerine dönmesinin Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden saldırılarda öncelikli olması gerektiğini söylediği belirtildi.

ESİR YAKINLARI: GÖRÜŞME TALEP ETTİK ANCAK GÖRMEZDEN GELİNDİK

Esir yakınları daha önce Netanyahu ile görüşme talebinde bulunmuş ve kendilerinin görmezden gelindiğini hissettiklerini ifade etmişlerdi.

İSRAİL ORDUSU: SAVAŞTA ÜÇÜNCÜ AŞAMAYA GEÇTİK

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Savaşta üçüncü aşamaya geçtik. Güneyde bulunan tünellere yoğunlaşacağız. Bugün ikisi komutan rütbesinde 7 askerimiz öldü." denildi.

HAMAS'TAN MÜZAKERE AÇIKLAMASI

Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a açıklamalarda bulundu. Hamdan, çatışmalar ne kadar sürerse sürsün hazırlıklı olduklarını belirterek, “İsrail saldırıları devam ettiği sürece müzakere yok” dedi. (İHA-AA)

 

 

Kaynak: İHA