İsrail Ordusu Gazze'ye girdi! İsrail-Hamas çatışmasında son dakika gelişmeleri!

Hamas Gündem haberleri son dakika İsrail Filistin Dünya haberleri

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına 8. gününde devam ediyor. İsrail ile Hamas arasındaki karşılıklı saldırılarda can kaybı artıyor. İsrail Ordusu, Gazze'ye girip yerel baskınlar yaptı. Bölgeden dakika dakika yeni gelişmeler...

İsrail ordusunun gece boyunca Gazze Şeridi'nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı ve kuzeydeki Cibaliya bölgelerini bombalaması sonucu çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi. İsrail savaş uçaklarının kentin tüm bölgelerinde evleri gece boyunca bombaladı. 

14 EKİM İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASINDA SON DAKİKA GELİŞMELER

İSRAİL ORDUSU, HİZBULLAH'A AİT HEDEFİ VURDU

Yedioth Ahronoth Gazetesi'nin, İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari'den naklettiği habere göre, İsrail ordusu, bir insansız hava aracının ülkeye sızmaya çalışmasına karşılık Hizbullah'a ait bir hedefi vurdu.

Ordu ayrıca, İsrail'e ait bir insansız hava aracına yönelik saldırıyı da etkisiz hale getirdi.

Hizbullah'tan henüz konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

İsrail devlet televizyonu KAN, daha önceki haberinde, İsrail ordusunun Hayfa'ya insansız hava aracının sızmaya çalıştığından şüphelendiğini belirtmişti.

İsrail ordu sözcülüğünden dün yapılan yazılı açıklamada, Lübnan sınırındaki bazı askeri gözlem noktalarına ateş açıldığının tespit edilmesi üzerine bölgedeki Hizbullah altyapısına karşı tank ve top atışıyla karşılık verildiği aktarılmıştı.

İsrail ordusuna ait silahlı insansız hava aracının (SİHA) da Hizbullah'a ait hedefleri havadan vurduğu ifade edilmişti.

Bölge son günlerde İsrail ordusu ile Lübnan Hizbullahı arasında karşılıklı saldırılara sahne oluyor.

LÜBNAN-İSRAİL SINIRINDA BİR GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ

Lübnan-İsrail sınırındaki Alma Şaab beldesinde İsrail tarafından yapılan saldırıda 1 gazeteci öldü, 3 gazeteci yaralandı. Ölen gazetecinin Reuters haber ajansından kameraman İssam Abdullah olduğu belirtildi.

Lübnan-İsrail sınırındaki Alma Şaab beldesinde Reuters çalışanlarının canlı yayın yaptığı esnasında İsrail'in tarafından saldırı gerçekleşti. Yapılan saldırıda 1 gazeteci hayatını kaybetti, 3 gazeteci de yaralandı. Saldırıda ölen gazetecinin Reuters haber ajansından kameraman İssam Abdullah olduğu belirtildi.

Saldırı sonrası Reuters haber ajansı yazılı açıklamada bulundu. Reuters, "Kameramanımız İssam Abdullah'ın öldürüldüğünü derin üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz." ifadesi kullanıldı.

İSRAİL, BATI ŞERİA'DA 16 FİLİSTİNLİYİ DAHA ÖLDÜRDÜ

 İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da dün 16 Filistinliyi öldürdü.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun cuma günü Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde öldürdüğü Filistinlilerin sayısının 16'ya çıktığı belirtildi.

Açıklamada, Gazze'den İsrail'e saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da öldürülen Filistinlilerin sayısının 51'e yükseldiği duyuruldu.

FRANSA: İSRAİL, GAZZE'DEKİ SİVİLLERİ KORUMALI

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, İsrail'in Gazze'deki sivilleri koruması gerektiğini söyledi.

France 5 televizyon kanalının konuğu olan Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Colonna, en az 1300 kişinin ölümüne yol açan saldırılardan sonra İsrail'in kendisini savunma hakkı olduğu yorumunu yaptı.

İsrail'in kendini savunurken uluslararası insani hukuka riayet etmesi ve Gazze'dekiler de dahil sivilleri koruması gerektiğini belirten Colonna, Gazze'deki ablukanın söz konusu hukuka aykırı olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Colonna, Filistin halkının su, gıda gibi temel ihtiyaçlara normal şekilde erişebilme hakkı olduğunu vurgulayarak savunmasız kişilerin Gazze'den ayrılabilmesi için bir insani koridor konusunda farklı ortaklarla çalıştıklarını ifade etti.

Fransız Bakan 15 Ekim'de İsrail'e ziyaret gerçekleştirecek.

NETANYAHU: SALDIRILARA DEVAM EDECEĞİZ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesine gelen askeri yardımla abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki saldırılarının devam edeceğini belirterek "bunun sadece başlangıç olduğunu" söyledi.

Netanyahu, Yahudi inancına göre, kutsal Şabat gecesi yaptığı ulusa konuşmasında, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugaylarının 7 Ekim'de yaptığı saldırı ve ülkesinin Gazze Şeridi'ne açtığı savaş hakkında konuştu.

İsrail'in bu dönemde "muazzam uluslararası destek topladığını" belirten Netanyahu, "Düşmanlarımız bedel ödemeye başladı. Sırada ne var detay vermeyeceğim. Ama şunu söyleyeyim bu sadece başlangıç." dedi.

"Hamas'ı yok edeceklerini ve kazanacaklarını" savunan ancak bunun zaman alacağını dile getiren İsrail Başbakanı, "İsrail'e gelecek daha fazla mühimmat ve silahla savaşın devam etmesini sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

BIDEN'DAN YENİ AÇIKLAMA

Biden: İsrail'in kendisini savunması ve saldırılara karşılık vermesi için gerekeni yapıyoruz. Gazze'deki insani krizin acilen ele alınması da benim için bir öncelik

DSÖ'DEN İSRAİL'E "AL AWDA HASTANESİ'NDE TAHLİYEDEN VAZGEÇ" ÇAĞRISI

DSÖ, hastaların taşınmasının hayatlarını doğrudan riske atacağını söyleyerek İsrail'i Al Awda Hastanesi'nin tahliye talebinden vazgeçmeye çağırdı.

GAZZE'DE CAN KAYBI BİN 900'E YÜKSELDİ

 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 614'ü çocuk 1900 kişinin öldüğünü duyurdu.

GUTERRES'DEN GAZZE AÇIKLAMASI

BM Genel Sekreteri Guterres: Tüm bölge kuşatma altındayken, 1 milyondan fazla insanı yoğun nüfuslu bir savaş bölgesinden yiyecek, su ve barınma imkanı olmayan bir yere taşımak son derece tehlikeli ve bazı durumlarda kesinlikle mümkün değil

GAZZE'DE CAN KAYBI BİN 845'E YÜKSELDİ

Gazze'de can kaybı 1845'e yükseldiği ve 6 bin 700 yaralı olduğu bildirildi. 

NETANYAHU: DÜŞMANLARIMIZI GÖRÜLMEMİŞ BİR GÜÇLE VURUYORUZ

Netanyahu: Hamas'ı yok edeceğiz ve bu zaman alacak. Düşmanlarımızı benzeri görülmemiş bir güçle vuruyoruz ve bu sadece başlangıç. Dünyanın yaşanan felaketi unutmasına izin vermeyeceğiz.

İSRAİL, AL AWDA HASTANESİ'NİN BOŞALTILMASI İÇİN 2 SAAT SÜRE VERDİ

İsrail, Al Awda Hastanesi'nin tahliyesi için sadece iki saat süre verdi.

İSRAİL SALDIRISI: 70 ÖLÜ, 200'DEN FAZLA YARALI

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı: İsrail ordusunun yerinden edilmiş insanlardan oluşan bir konvoyu bombalaması sonucu 70 kişi öldü, 200'den fazla yaralı var.

LÜBNAN-İSRAİL SINIRINDA REUTERS KAMERAMANI İSSAM ABDULLAH HAYATINI KAYBETTİ

Lübnan'ın İsrail sınırında basın mensuplarına yönelik saldırıda 1 gazeteci öldü, 3'ü yaralandı. Ölen gazetecinin Reuters haber ajansından kameraman İssam Abdullah olduğu belirtildi.

Lübnan resmi ajansı NNA, ülkenin güneyinde İsrail sınırındaki Alma Şaab beldesinde gerçekleşen saldırıda 1 gazetecinin hayatını kaybettiği, 3 gazetecinin de yaralandığını aktardı. Katar merkezli Al Jazeera televizyonu, canlı yayında yaralı 2 gazetecinin kendi çalışanları olduğunu açıkladı.

İsrail-Filistin çatışması abluka alındaki Gazze Şeridi’nde şiddetli savaş halini aldı. Bu dönemde, İsrail ordusu ve Lübnan Hizbullah'ı arasında karşılıklı saldırılarla bu bölge de yeniden ısındı. İsrail ordusu, kuzey sınırında teyakkuz halinde bekliyor.

İSRAİL ÇOCUK HASTANESİ'Nİ HEDEF ALDI

Gazze Sağlık Bakanlığı, Durra Çocuk Hastanesi'nin fosfor bombasıyla vurulduğunu bildirdi.

SÜRE DOLUYOR

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, 7 gündür bombalanan abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin bölgenin güneyine geçmek için akşam saat 20.00'ye kadar süreleri olduğunu söyledi.

Adraee, X sosyal medya platformundaki paylaşımında, İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin bölgenin güneyine tahliye olmaları için çağrı yaptığını hatırlattı.

Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilerden bölgenin güneyine geçmelerini isteyen ve tahliye için kullanacakları yolu gösteren bir harita paylaşan Adraee, "İsrail ordusunun saat 20.00'ye kadar haritada işaretlenen rotaya dokunmaktan kaçınacağını belirtmek isterim. Kendiniz ve sevdikleriniz için endişeleniyorsanız talimatlarımız doğrultusunda güneye yönelmelisiniz." ifadelerini kullandı.

İSRAİL ORDUSU GAZZE'YE GİRDİ

İsrail uyarısının ardından Gazze'ye girdi. İsrail Ordusu, piyade ve tanklarla rehineleri kurtarmak için yerel baskınlar yaptı. İsrail basınına göre askerler Gazze'nin iç bölgelerine girmedi, sadece rehinelerin yerinin tespitine yardımcı olarak bulgular toplandı. 

İSRAİL-LÜBNAN SINIRINDA PATLAMA

İsrail ordusu: Lübnan sınırındaki duvarda patlama oldu, İsrail ordusu topçu ateşiyle karşılık verdi.

Hizbullah, Lübnan sınırındaki İsrail askeri mevzilerini hafif silahlarla vurmanın sorumluluğunu üstlendi.

TEL AVİV VE ÇEVRESİNDE SİREN SESLERİ

İsrail basını, Tel Aviv ve çevresinde siren sesleri duyulduğu bilgisini geçti. Hamas ise Tel Aviv'e roket fırlattığını duyurdu.

BATI ŞERİA'DA 9 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da açtığı ateş sonucu 9 Filistinli öldürüldü.

İsrail askerlerinin 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da öldürdüğü Filistinli sayısı 45'e yükseldi.

İSRAİL: LÜBNAN'DAN SIZMALAR VAR

İsrail ordusu Lübnan sınırının batı tarafından İsrail topraklarına sızan silahlı kişiler olduğunu açıkladı.

BIDEN, ABD'Lİ REHİNELERİN AİLELERİYLE GÖRÜŞECEK

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas'ın Gazze'de rehin tuttuğu Amerikalıların aileleriyle bugün çevrimiçi görüşme yapacak.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 1799'a, yaralananların sayısı 6 bin 388'e yükseldi.

BM'DEN YENİ AÇIKLAMA: TÜYLER ÜRPERTİCİ

BM: "Gazze'de sivil halkın etrafındaki çember daralıyor. İsrail'in bölgeyi terk etme emrinin insani etkilerini düşünmek bile tüyler ürpertici"

İSRAİLLİ BAKAN: ZAMAN ALACAK, EBEDİ OLACAK

ABD Savunma Bakanı Austin ile ortak basın toplantısı düzenleyen İsrail Savunma Bakanı Gallant: Gazze’de Hamas yönetimini devireceğiz. Militan kapasitesini yok edeceğiz. Zaman alacak, ölümcül olacak, şiddetli ve ebedi olacak.

BEYAZ SARAY: İSRAİL VE MISIR'LA GÖRÜŞÜYORUZ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby: "Refah sınır kapısı hala kapalı, ABD Gazze'de sivillerin çıkarılması için İsrail ve Mısır ile görüşüyor"

AB'DEN İSRAİL'İN 'TAHLİYE' AÇIKLAMASINA YANIT

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Borrell, İsrail'in Gazzelilere yönelik 24 saat içinde güneyden tahliye çağrısı hakkında "Filistinlilerin 24 saatte taşınması gerçek dışı" açıklamasında bulundu. 

ABD SAVUNMA BAKANI AUSTIN: ABD, İSRAİL'İN ARKASINDADIR

Tel Aviv'de İsrailli mevkidaşı ile basın toplantısı düzenleyen ABD Savunma Bakanı Llyod Austin, "ABD, İsrail'in arkasındadır ve bu pazarlık konusu olamaz ve asla da olmayacaktır" dedi ve konuşmasını “Şabat Şalom” (Cuma günü öğleden sonra Yahudilerin birbirlerini tebrik etmek için kullandıkları ifade) diyerek bitirdi.

"BUGÜNKÜ SALDIRILARDA EN AZ 100 ÖLÜ"

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçaklarının hiçbir uyarıda bulunmaksızın yüzlerce ton bomba attığı Gazze'de onlarca konut yerle bir oldu.

Bu sabah itibarıyla devam eden saldırılarda en az 100 Filistinli öldürüldü, yaklaşık 1000 Filistinli yaralandı.

Haberde ayrıca Aksa Hastanesi'nde morglarda yer kalmadığı, cenazelerin çadırlarda bekletilmek zorunda kaldığı kaydedildi.

BEYAZ SARAY'DAN GAZZE AÇIKLAMASI

Beyaz Saray: Gazzelilerin 24 saatte güneye taşınması zor bir iş olacak. Çok kısa sürede çok fazla kişinin taşınması gerekiyor.

"GAZZE'DE YAŞANANLAR SAVAŞ SUÇU"

 İsrailli insan hakları örgütü "B'Tselem" ile Tel-Aviv merkezli sağlık çalışanları örgütü "İnsan Hakları İçin İsrailli Doktorlar", İsrail'in herkesten intikam alma arzusunu uluslararası insancıl hukukla çelişen ve savaş suçu teşkil eden bir suç olarak nitelendirdi. İki örgütten yapılan ortak yazılı açıklamada, "İsrail, Gazze Şeridi'ni rastgele ve durmadan bombalıyor, Gazze'ye binlerce ton patlayıcı attı ve halkın kaçacak yeri yok." ifadesine yer verildi.

Birkaç gündür Gazze Şeridi'ne hiçbir yiyecek, eşya, ilaç, tıbbi malzeme ve akaryakıtın girmediği vurgulanan açıklamada, sonuçların sahada açık ve görünür durumda olduğu, Gazze Şeridi sakinlerinin tamamen dış yardımlara bağımlı yaşadığı, gıda kıtlığının başladığı ve durumun daha da kötüleşmesinin beklendiği ifade edildi.

BM: GAZZE CEHENNEM ÇUKURU HALİNE GELİYOR

 BM: İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki 1 milyondan fazla sivilin 24 saatte taşınması yönündeki çağrısı dehşet verici. Gazze hızla cehennem çukuru haline geliyor ve çöküşün eşiğinde.

MAHMUD ABBAS'TAN BLINKEN'E ÇOK SERT SÖZLER

Mahmud Abbas’tan Blinken’a: Gazze halkının zorla yerinden edilmesini reddediyoruz. Gazze’ye yönelik insani koridorlar derhal açılmalı

PUTİN: ARABULUCULUĞA HAZIRIZ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Çözüm ve barış için başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti kurulmalıdır. Rusya, İsrail ve Filistin arasında çözüm bulunması için arabuluculuk yapmaya hazır" dedi. 

DSÖ'DEN İSRAİL'E ÇAĞRI

DSÖ, İsrail'den tahliye emrini geri almasını istedi ve bunun savunmasız hastalar için 'ölüm cezası' anlamına geldiğini açıkladı.

BLINKEN VE ABBAS BİR ARAYA GELDİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Amman'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

UNICEF: ŞİDDET DERHAL SON BULMALI

UNICEF: Gazze'den gelen görüntüler korkunç. Kurbanlar arasında çok sayıda çocuk var. 1 milyon kişinin gideceği güvenli bir yeri yok. Bu kabul edilemez, şiddet derhal son bulmalı.

SINIRINA İSRAİL TANKLARI HAREKETLİLİĞİ

 İsrail güçleri, Gazze’nin sınırındaki Sderot kentinde tanklarla geçiş yapıyor. 

TÜRKİYE'NİN GAZZE YARDIMLARI MISIR'A ULAŞTI

Türkiye'nin gönderdiği insani yardım malzemesi taşıyan askeri uçak Mısır'a ulaştı. Malzemeler Mısır'dan, Gazze'ye götürülecek

"SON 24 SAATTE 13 REHİNE ÖLDÜ"

Kassam Tugayları: İsrail'in saldırıları sonucu son 24 saatte 13 rehin öldü.

İRAN: İSRAİL'E KARŞI YENİ CEPHENİN AÇILMASI SAVAŞ SUÇU İŞLEMEYİ SÜRDÜRMESİNE BAĞLI

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaş suçlarının devam etmesi halinde yeni cephe açılması ihtimalinin mümkün olduğunu söyledi.

Abdullahiyan, Irak ziyaretinin ardından geldiği Lübnan'daki Beyrut Uluslararası Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dair açıklama yaptı.

İranlı Bakan, "Diğer Müslüman devletlerle birlikte İsrail'in Gazze halkına yönelik cinayetlerine artık tahammül etmeyeceğimizi yüksek sesle ilan etmek için Beyrut'a geldik." dedi.

İran'ın güçlü şekilde Filistinli tarafları desteklemeye devam edeceğini belirten Abdullahiyan, şunları ifade etti:

"Bazı Batılı yetkililer, Siyonist rejime (İsrail'e) karşı yeni bir cephenin açılma ihtimalini sordular. Ben de Siyonistlerin savaş suçu işlemeye devam etmesi halinde her türlü ihtimalin direniş safında muhtemel olduğunu söyledim."

İranlı Bakan, "diğer direniş safı" ifadesine açıklık getirmese de bunun Lübnan'daki Hizbullah olduğu biliniyor. Abdullahiyan, Lübnan temasları kapsamında bugün Başbakan Necib Mikati, Meclis Başkanı Nebih Berri ve Lübnanlı mevkidaşı Abdallah Buhabib ile bir araya gelecek.

YÜZ BİNLERCE FİLİSTİNLİ ŞİFA HASTANESİNE SIĞINIYOR

İsrail ordusunun saldırılarına devam ettiği Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri kenti boşaltmaya çağırmasının ardından yüz binlerce Filistinli Şifa Hastanesi’ne sığınmaya başladı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze sakinlerine evlerini boşaltmaları için çağrı yapıldı. Açıklamada, Gazze sakinlerinin haritada gösterildiği gibi Gazze Vadisi'nin güneyine gitmeleri istendi.

FİLİSTİN HÜKÜMET MEDYASI: İSRAİL'İN GAZZE SAKİNLERİNİN GÜNEYE GEÇMELERİ ÇAĞRISINA ALDIRIŞ ETMEYİN

 İsrail ordusunun, Gazze'deki sivillerden 1,1 milyonunun yerlerinden ayrılarak bölgenin güneyine geçmelerini istemesi üzerine, Gazze'deki hükümete bağlı medya ofisinden konuya ilişkin basın açıklaması yapıldı.

"İşgal, vatandaşlar arasında kafa karışıklığı çıkarmayı ve iç cephemizin birliğine zarar vermeyi amaçlayan bazı yalan propaganda haberlerini çeşitli yollarla yayınlamaya ve aktarmaya çalışıyor." ifadelerine yer verilen açıklamada, vatandaşlara "işgalin psikolojik savaş kapsamındaki girişimlerine aldırış etmemeleri" çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, söz konusu girişimler arasında uluslararası kuruluşlardaki bazı çalışanların kentin güneyine gitmelerinin istenmesi yönünde söylemlerin de olduğu kaydedilerek, "Bu kurumların ekipleri hala yerinde." ifadesi kullanıldı.

BM'DEN İSRAİL'E UYARI: BU KARARDAN VAZGEÇİN

İsrail ordusu, Birleşmiş Milletler'e, Gazze'nin kuzeyindeki 1 milyondan fazla kişinin bölgenin güneyine götürmesi için 24 saat süre verdi. BM ise, İsrail ordusunun Gazze nüfusunu yerinden ayrılmaya zorlamasının çok yıkıcı sonuçları olacağını bildirerek, karardan vazgeçmesini istedi.

İSRAİL GÜVENLİK GÜÇLERİ GAZZE'YE KARADAN GİRİŞ YAPMAYA HAZIRLANIYOR

 İsrail'in Kanal 14 televizyonunun internet sitesinde yer alan bir raporda, İsrail güvenlik güçlerinin Gazze Şeridi'ne karadan giriş için hazırlandığı ancak siyasi düzeyde onay beklediği belirtildi.

"Karadan harekat onaylanırsa İsrail kuvvetleri birkaç ay daha orada (Gazze'de) kalmaya hazır" ifadelerine yer verilen raporda, "Ordunun bu aşamadaki açık hedefi Gazze Şeridi'ni silahsızlandırmaktır." değerlendirmesi yapıldı.

Kanal 14 televizyonunun sitesinde yer alan raporla ilgili İsrail resmi makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan, İsrail Ordusu'ndan yapılan açıklamada, Hava Kuvvetlerinin, Hamas ve İslami Cihad hareketlerine ait noktalara 6 bin bomba attığı, Gazze Şeridi'nde de büyük çaplı hava saldırıları düzenlediği kaydedildi.

FİLİSTİN'DEN ACİL MÜDAHALE ÇAĞRI

 Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in yoğun bombardımanına hedef olan abluka altındaki Gazze Şeridi'nde binlerce yaralının olduğunu belirterek, acil müdahale çağrısında bulundu.

 İsrail Ordusu Gazze'ye girdi! İsrail-Hamas çatışmasında son dakika gelişmeleri! - Resim : 8

Kaynak: Haber Global TV

gazze İsrail Hamas Dünya haberleri son dakika