İsrail-İran-Lübnan hattında son dakika gelişmeleri! Füzeler peş peşe ateşlendi

HABER MERKEZİ
İsrail Lübnan haberleri İran İsrail haberleri Dünya haberleri İran İsrail Filistin Gazze
İsrail-İran-Lübnan hattında son dakika gelişmeleri! Füzeler peş peşe ateşlendi

Gazze Şeridi'ndeki savaşın 313'üncü gününde. Hamas lideri Haniye'nin suikast sonucu ölümünün ardından İsrail-İran-Lübnan hattın son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Füzeler hareketlendi. Bölgede son durum ne durumda? İşte detaylar

Filistin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, "Dünya ne zaman ateşkes için baskı yapsa, İsrail buna katliamla karşılık veriyor." dedi. Mansur, Orta Doğu'daki durumu görüşmek üzere düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısında bir konuşma yaptı.BM Filistin Daimi Temsilcisi Mansur, "Dünya ne zaman ateşkes için baskı yapsa İsrail'in (Tabiin) okulundaki gibi bir katliamla karşılık vermesi tesadüf değil. Bir öncekinden daha çirkin bir mesaj veriyor ve durmayacağını ifade ediyor." şeklinde konuştu.Mansur, "Derhal ateşkes çağrısı yapan uluslararası fikir birliğini memnuniyetle karşılarken, İsrail'in bu fikirle başa çıkmak için veto yetkisini kullandığı açık. Bu sona ermeli. İsrail dünyaya meydan okumaya devam edemez." ifadelerini kullandı.

BM GAZZE İÇİN TOPLANDI

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Gazze gündemiyle gerçekleştirilen olağanüstü oturumda uluslararası topluma Gazze için harekete geçme çağrıları yapıldı. BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) İnsanı Yardım Finansman ve Kaynak Nakil Birimi Direktörü Lisa Doughten, "Bu daha ne kadar böyle devam edebilir? Harekete geçilmesi için El-Tabin okulundaki gibi daha kaç trajedi yaşanması gerekiyor?" diye sordu.

ABD'NİN İSRAİL'E SİLAH SATIŞIN ONAY ÇIKTI

ABD Dışişleri Bakanlığının, İsrail'e milyarlarca dolarlık yeni silah satışını onay vermesi Amerikan kamuoyunda bazı kesimlerin tepkisini topladı.ABD Kongresinin Filistin asıllı milletvekili Rashida Tlaib, X hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD'nin söyledikleri ve ABD'nin yaptıkları" yazan ve silah satışına gönderme yapan bir paylaşımda bulundu.ABD Dışişleri Bakanlığının söz konusu silah satışına ilişkin açıklamasının altında tepkilerini dile getiren çok sayıda kullanıcı, bu satışın Gazze'deki İsrail saldırılarını desteklemek olduğunu belirtti.Konuyla ilgili birçok paylaşım yapan bazı gazeteciler de X hesaplarından "ABD yönetiminin İsrail'e silah desteği sağlama konusundaki tavrının Orta Doğu barışıma hizmet etmediğini" vurguladı.

ABD OLASI İRAN SALDIRISINA HAZIR

Pentagon Sözcüsü Ryder, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Orta Doğu'daki durum şu anda çok ciddi." ifadesine yer veren Ryder, bu yüzden Savunma Bakanı Lloyd Austin'in bölgeye ek savunma silahları ve mühimmat gönderilmesini "emrettiğini" söyledi.

Bu hafta İran'ın İsrail'e misilleme yapmasının mümkün olup olmadığı sorusuna Ryder, "Kesinlikle mümkün." cevabını verdi.

Pentagon Sözcüsü, "(Muhtemel saldırıyı) ciddiye almamız gerektiğini ve bunu yaptığımızı söylemek dışında, ne zaman saldıracaklarını tahmin etmeye veya spekülasyon yapmaya çalışmayacağım. Bu yüzden hazırlıklı olacağız ve hazırız." ifadesini kullandı.