İsrail-Hamas savaşında 16. gün! Hastane, okul, cami, kilise... İsrail, Gazze'ye ölüm yağdırıyor

Gazze Hamas İsrail Filistin

İsrail Gazze'nin güneyine göç etmeyen herkesin teröristlerin işbirlikçisi sayılabileceğini ilan etti. Hamas ise İsrail'in Gazze'yi işgal etmeye kalkışması durumunda, 7 Ekim'de yaşananların İsrail için "basit" kalacağı uyarısında bulundu. Sivil can kayıpları ise her saat artıyor...

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmasının ardından İsrail'in Gazze'ye saldırıları 16. gününde sürüyor.

Filistinlilerin can kaybı 4 bin 651'e yükseldi. Hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı da bin 400'ü geçti. İsrail'in saldırılarında 16 gazeteci de hayatını kaybetti.

İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar, Gazze Şeridi'ne "ilk günündeki gibi tüm güçleriyle saldırmaya devam edeceklerini" söyledi. 

Hamas'ın üst düzey yöneticilerinden Usame Hamdan, İsrail'in Gazze'yi işgal etmeye kalkışması durumunda, 7 Ekim'de yaşananların İsrail için "basit" kalacağı uyarısında bulundu. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde kalmayı tercih eden ve güneyine gitmeyen herkesi "teröristlerin işbirlikçisi" sayabileceğini ilan etti.

İsrail - Hamas savaşında yaşanan son dakika gelişmeleri...

MACRON VE RUTTE, İSRAİL'E GİDECEK

 İsrail Başbakanı Netanyahu, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Hollanda Başbakanı Rutte'nin yarın ve salı günü İsrail'i ziyaret edeceğini açıkladı.

BİDEN VE NETANYAHU TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

 Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefonda, İsrail Gazze çatışmalarını görüştüğünü açıkladı.

İSRAİL, MISIR'IN KONTROL NOKTASINI YANLIŞLIKLA VURDUĞUNU SÖYLEDİ

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, tanklarından birinin yanlışlıkla Mısır'ın Gazze Şeridi yakınlarında bir pozisyonunu vurduğunu duyurdu.

Yayınlanan bildiride "Olay soruşturuluyor ve detaylar inceleniyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirir." ifadeleri kullanıldı.   

PATLAMA SESLERİ DUYULDU

Refah Sınır Kapısı yakınlarında 2. yardım konvoyunun geçmesinden kısa süre sonra patlama ve ambulans sesleri duyuldu. 

"YAP YA DA ÖL"

İsrail Başbakanı Bintamin Netanyahu: Eğer Hizbullah İsrail'le savaşa girerse kendi üzerine ve Lübnan'a hayal bile edilemeyecek bir yıkım getirir. Gazze savaşı İsrail için "yap ya da öl" anlamı taşıyor.

CAN KAYBI YÜKSELDİ

İsrail'in 7 Ekim'den beri Gazze'ye yönelik saldırılarında 4.741 Filistinli öldü, 15.898 yaralandı.

"SU, ÇALIŞAN, HASTANE VE FIRINLAR OLMAYACAK"

BM: Gazze Şeridi'nde yakıtımız 3 gün içinde bitecek. Yakıt olmadan su, çalışan hastane ve fırınlar olmayacak, insani yardım da olmaz.

YARDIM KONVOYU GAZZE'YE GEÇTİ

17 tırdan oluşan 2. yardım konvoyu, Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye geçti.

GAZZE'YE SALDIRILARINDA ÖLENLERİN SAYISI 4 BİN 651'E YÜKSELDİ

 Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar sonucu 4 bin 651 sivilin yaşamını yitirdiğini, 14 bin 245 sivilin ise yaralandığını duyurdu. Bakanlık, hayatını kaybedenler arasında 1873 çocuk, 1023 kadın, 187 yaşlı bulunduğunu belirtti.

İSRAİL, HAN YUNUS'TA OKUL VURDU

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentinde yerlerinden edilmiş ailelerin kaldığı okulu vurdu. Saldırı düzenlenen okulun BM okulu olduğu öğrenilirken ölü ve yaralı sayısına ilişkin bir bilgi paylaşılmadı.

İSRAİL 31 CAMİYİ TAMAMEN YIKTI

Gazze'deki Vakıflar Bakanlığı, İsrail'in camileri hedef alan saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yayımladı. İsrail'in 5 camiyi daha tamamen yıktığı belirtilen açıklamada, "İsrail'in, Gazze'ye yönelik saldırılarının başından bu yana tamamen yıkılan camilerin sayısı 31'e yükseldi." ifadelerine yer verildi.

GECE BOYU SÜREN SALDIRILARDA 100'DEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde sivillerin bulunduğu bir evi bombalaması sonucu bir çocuk, ikisi kadın 4 kişi hayatını kaybetti. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre İsrail ordusunun savaş uçakları ve topçu ateşiyle Gazze'ye gece boyu düzenlediği saldırılarda 100'den fazla Filistinli yaşamını yitirdi.

İSRAİL CAMİYİ HEDEF ALDI

 İsrail savaş uçakları, Cenin Mülteci Kampı'ndaki bir camiyi hedef aldı. Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, camiye yönelik saldırıda 1 Filistinlinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı dile getirildi.

Görgü tanıkları çok şiddetli bir patlama sesi duyduklarını, sonrasında gökyüzüne yükselen dumanları gördüklerini aktardı. Cami vurduğunu kabul eden İsrail ordusu, hedeflerinin ibadethane altındaki tüneller olduğunu iddia etti.

İSRAİL ORDUSU, GAZZE'DEN AYRILMAYAN SİVİLLERİ "TERÖRİSTLERİN İŞBİRLİKÇİSİ" SAYABİLECEĞİNİ DUYURDU

 Abluka altındaki Gazze Şeridi'ni 7 Ekim'den bu yana yoğun bombardıman altında tutan İsrail ordusunca, "acil uyarı" başlığı içeren ve havadan Gazze'nin kuzeyine atılan bildirilerde şu ifadelere yer verdi: "Gazze Şeridi sakinlerine: Gazze Vadisi'nin kuzeyinde bulunmanız hayatınızı tehlikeye atmaktadır. Gazze Vadisi'nin güneyine gitmeyen ve kuzey bölgesini boşaltmamayı seçen herkes, terör örgütünün işbirlikçisi kabul edilebilir."

Öte yandan sosyal medyaya yansıyan ve tepki çeken söz konusu uyarı kağıtlarının fotoğraflarını değerlendiren İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, bu kağıtlarda yazılan ifadelerin İsrail ordusuna ait olduğunu doğruladı.

HAN YUNUS'A SALDIRI: 12 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 İsrail savaş uçakları Han Yunus'un El-Celal Caddesi'ndeki bir kafeye saldırı düzenledi. Saldırıda 12 kişi öldü, çoğu ağır 17 kişi yaralandı.

İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da bir eve düzenlediği saldırıda da çok sayıda Filistinli öldü ve yaralandı. İsrail ayrıca, Gazze kentinin güneybatısındaki Ez-Zeytun ve Şeyh Rıdvan mahallelerine saldırı düzenledi.

Kaynak: Haber Global TV

İsrail Hamas filistin gazze