İsrail, Gazze'de pazar yerini bombaladı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Gazze İsrail Filistin Dünya haberleri

Son dakika haberine göre, İsrail, abluka altındaki Gazze'de bir pazar yerini bombaladı. Nusayrat mülteci kampındaki saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

Son dakika haberi... 

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar 15. gününde de devam ediyor. İsrail, abluka altında olan Gazze'deki Nusayrat mülteci kampını bombaladı. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. 

İsrail Gazze'de mülteci kampındaki pazar yerini bombaladı. Hava saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öğrenildi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığının Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nde Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki çarşıyı bombaladığı belirtildi.

Açıklamada, ölü ve yaralıların olduğu ifade edilirken sayı konusunda net bilgi verilmedi.

El-Aksa Radyosu, İsrail'in Nuseyrat çarşısında Akl dükkanını hedef alan saldırısı sonucu çevre dükkanlarda da yangın çıktığını duyurdu.

Haberde, İsrail hava saldırıları nedeniyle ambulansların çarşıya girmekte zorluk çektiği kaydedildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardı arkası gelmiyor. Bu sefer de İsrail hava uçakları, Gazze'de pazar yerine saldırı düzenledi. İlk gelen bilgilere göre, çok sayıda sivil yaşamını yitirdiği ve yaralandığı bildirildi. 

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi “Gazze Şeridi'ne gireceğiz. Hamas'a bağlı unsurları ortadan kaldırmak amacıyla operasyonel bir görev üstleneceğiz." açıklamasında bulunmuştu.

Hamas'ın üst düzey yöneticilerinden Usame Hamdan ise, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları son bulmadan ellerinde olan İsrailli askerlerin akıbetini tartışmayacaklarını ve Gazze işgal edilmeye kalkışılırsa 7 Ekim'de olanların İsrail için 'basit' kalacağını söyledi.

Hamas'ın üst düzey yöneticilerinden Usame Hamdan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, iki Amerikalı rehinenin serbest bırakılmasının "Hamas'ın ahlaki anlayışını gösterdiğini" ifade etti.

 Hamdan, Hamas'ın koşullar olgunlaştığında sivilleri serbest bırakmayı değerlendireceğini, İsrailli asker esirlerin akıbetini ise Gazze'ye saldırılar sona ermeden tartışmayacaklarını vurguladı.

 

 

 

Kaynak: AA

İsrail gazze Dünya haberleri filistin