İsrail Genelkurmay Başkanı: “Bu üs Ortadoğu'nun her yerine ulaşabilecek güçtedir”

İsrail Filistin Gazze NATO Dünya haberleri Gündem haberleri
İsrail Genelkurmay Başkanı: “Bu üs Ortadoğu'nun her yerine ulaşabilecek güçtedir”

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, “Ortadoğu’nun her yerine ulaşabilecek güçte” oldukları görüşünde bulunarak Gazze harici “diğer bölgelerde" harekete geçmeye hazır olduklarını söyledi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Gazze Şeridi dışında “diğer bölgelerdeki” tehditlere karşı da harekete geçmeye hazır olduklarını belirterek, “Ortadoğu’nun her yerine ulaşabilecek güçte” olduklarını ileri sürdü.

İsrail ordusunun açıklamasına göre Halevi, İsrail’in güneyindeki Nevatim Üssü’nde F-35 “Adir” savaş uçaklarının bulunduğu 140. Filo karargahını ziyaretinde konuştu.

İsrail ordusunun 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik sürdürdüğü saldırıların bir ayı geride bıraktığını kaydeden Halevi, bu sürede “Hamas’a sert darbeler vurduklarını” iddia etti.

Halevi, Gazze dışında “diğer bölgelerdeki” tehditlere karşı da harekete geçmeye hazır olduklarını ifade ederek, “Bu üs Ortadoğu'nun her yerine ulaşabilecek güçtedir.” diye konuştu.

NATO: İSRAİL'İN KENDİNİ SAVUNMA HAKKI VAR, SİVİLLERİN KORUNMASI DA ŞART

 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "İsrail'in kendini savunma hakkı var, aynı zamanda sivillerin korunması da şart." ifadesini kullandı.

Stoltenberg, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile NATO karargahında görüştü.

Basına kapalı görüşmenin ardından NATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Abdullah, Kuzey Atlantik Konseyi toplantısına da katılarak hitapta bulundu.

Stoltenberg ise "NATO, Orta Doğu'daki durumu çok yakından izliyor. Gazze ve çevresindeki durumdan derin kaygı duyuyoruz. İsrail'in kendini savunma hakkı var, aynı zamanda sivillerin korunması da şart. İnsani yardımın Gazze'ye ulaşmasını sağlamaya yönelik çabaları memnuniyetle karşılıyorum." değerlendirmesini yaptı.

Genel Sekreter, İran ve Hizbullah'ın durumdan faydalanmaması gerektiğini vurguladı.

Ürdün'ün NATO'nun bölgedeki en yakın ortaklarından olduğunu belirten Stoltenberg, "NATO, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da istikrar ve güvenliğe katkıda bulunmak için Akdeniz Diyaloğu da dahil olmak üzere bölgedeki ortaklarımızı desteklemeye tamamen kararlıdır." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: AA