İsrail, Gazze'nin güneyini vuruyor! 'Sivil kayıplar artabilir' endişesi

İsrail Gazze

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 85 gündür sürüyor. Açıklanan son rakamlara göre 21 bin 672'ye yükselmiş durumda. 56 bin 165 yaralı var. İşgalciler saldırılarını Gazze'nin güneyine de yoğunlaştırmış durumda. Artık Mısır sınırındaki Refah da savaş uçakları ile vuruluyor.

İsrail tarafından son 2 gündür Gazze'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah'a yoğun saldırılar yapılıyor. Bu da sivil kayıplar açısından endişe uyandırıyor. Çünkü Gazzeliler saldırıların ardından güneye inmeye başlamıştı.

Bölgede her geçen gün sivil kayıplar artıyor. Sadece Gazze'de değil, İsrail Filistin topraklarının hemen her noktasında şiddetini ve baskısını artırıyor. Batı Şeria'da da yoğun saldırılar var, hava saldırısında 6 kişi hayatını kaybetmişti.

Birçok eve baskılar yapılırken bazı evler C-4 bombalar yerleştirilerek havaya uçurulmuştu. İş makineleri ile de bölgedeki evlere ve yollara hasar verildiği görüldü.

İsrail güçleri hem Batı Şeria'da hem Gazze'de baskısını ve şiddetini artırıyor. Merkezin kuzeye yakın olan kısmı da bombardımana tutuluyor.

Bunun nedeni ise Hamas'ın o bölgelerdeki direnişi. İsrail bu direnişi kıramadığı için bölgeyi yoğun şekilde vuruyor. Bu bölgeler İsrail güçleri tarafından hem karadan vuruluyor hem de taarruzi helikopterlerle vuruluyor.

1-2 gündür bölgede savaş uçakları da devreye girmiş durumda.