İsrail Gazze'de ambulans konvoyunu vurdu: Çok sayıda can kaybı var

İsrail Filistin Gazze Dünya haberleri
İsrail Gazze'de ambulans konvoyunu vurdu: Çok sayıda can kaybı var

Son dakika haberine göre, İsrail Gazze'de ambulans konvoyunu vurdu. Gazze Sağlık Bakanlığı çok sayıda sivil hayatını kaybettiğini duyurdu.

Son dakika haberine göre, İsrail Gazze'de ambulansları vurdu. Gazze Sağlık Bakanlığı çok sayıda sivil hayatını kaybettiğini duyurdu.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını vurdu. Gazze Sağlık Sözcüsü, "İsrail'in Refah kara geçişine ulaşmak için güneye gitmeye hazırlanan ambulansları hedef alması sonucu hayatını kaybedenler ve yaralılar var." açıklamasında bulundu. 

Edinilen bilgiye göre, vurulan ambulans konvoyundaki ağır yaralılar tedavi edilmek üzere Mısır'a götürülmek için Şifa Hastanesi'nden yeni ayrılmıştı. Konvoy Refah Sınır Kapısı'na doğru gidecekti.

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 7 Ekim sabahından bu yana aralıksız olarak devam ediyor. İsrail güçlerinin Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında binlerce sivil yaşamını yitirdi. On binlerce sivil yaralandı. Son açıklanan verilere göre 3 binden fazla çocuk ve bebek kanlı saldırılarda can verdi.

Hastane, kilise, cami, pazar yeri demeksizin hava saldırısı düzenlemeye ve sivilleri hedef almaya devam eden İsrail güçlerinin son olarak yaralıları taşıyan ambulansları hedef aldığı bildirildi. Gazze'den Refah Sınır Kapısı'na giderek tedavi için Mısır'a geçecek olan ambulans İsrail güçlerince bombalandı. Saldırı sonrasında açıklama yapan Gazze'deki Sağlık Bakanlığı çok sayıda sivilin öldüğünü ve yaralandığını açıkladı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesi'ndeki yaralıların Mısır'a tahliyesi için Uluslararası Kızılhaç'ın da İsrail'den güvence alamadığı şeklinde açıklama yapmıştı. 

BAKANLIK, ŞİFA HASTANESİ'NDEN BİR KONVOYUN HAREKET EDECEĞİNİ DUYURMUŞTU

Bakanlık, Gazze merkezindeki Şifa Hastanesi'nden bir konvoyun yaralıları taşımak için yerel saatle 16.00'da hareket edeceğini duyurmuştu.

İSRAİL SALDIRIYI KABUL ETTİ

Şifa Hastanesi yakınında ambulans vurulmasını, İsrail Hava Kuvvetleri kabul etti.

Yapılan açıklamada "Ambulansta Hamas üyelerinin olduğu belirlendi" denildi.

İsrail ordusunun açıklaması şu şekilde:

“Ambulans kullanılarak bir Hamas terör hücresinin kimliği belirlendi. Buna karşılık bir IAF uçağı, ambulans içinde faaliyet gösteren Hamas teröristlerini vurarak etkisiz hale getirdi.

Gazze'deki bu bölgenin savaş alanı olduğunu vurguluyoruz.”

BLINKEN İSRAİL'DE KONUŞTU: FİLİSTİNLİLERİ KORUMAK İÇİN DAHA FAZLASINI YAPMALIYIZ

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 28’inci gününde devam ediyor. İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik bombardımanı şiddetlenirken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail’e 3’üncü ziyaretini gerçekleştirdi.

Ziyareti sırasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir araya gelen Blinken, görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenledi.

Washington’un Gazze Şeridi’ndeki çatışmalara insani “duraklama” isteğini ilettiğini doğrulayan Blinken, görüşmelerde daha fazla yardıma izin vermek ve rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak için bu duraklamanın en iyi şekilde nasıl kullanılabileceği konusunun masaya yatırıldığını belirtti. İsrail’in kendisini savunma hakkının olduğunu ancak bunu nasıl yaptığının önemli olduğunu vurgulayan Blinken, "Filistinli sivilleri korumak için daha fazlasını yapmamız gerekiyor” dedi.

İsrail’deki görüşmelerinde atılması gereken adımların ele alındığını ve bu adımlara ilişkin tavsiyede bulunduğunu belirten Blinken, "Yalnızca en iyi arkadaşların sunabileceği bir tavsiye” ifadelerini kullandı. İsrailli liderlerden Batı Şeria’daki çatışmaları durdurmak için harekete geçecekleri taahhüdünü aldığını kaydeden Blinken, "Dostlarımızın bu taahhüdü yerine getirmesini sağlamak için yakından takip edeceğiz” açıklamasını yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, savaşın amacının iki devletli çözümü içeren daha parlak bir gelecek inşa etmek olduğunu vurgulayarak, iki devletli vizyonun insanlara umut verecek bir şeyler vadedebileceğini, bölge genelinde bunu destekleyen geniş ve güçlü bir koalisyonun bulunduğunu ifade etti.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV