İsrail delirdi, İspanya'ya yasakladı... İspanya'nın yanıtı net: Hiç kimse bizi korkutamaz!

Haber Merkezi
İspanya İsrail Filistin
İsrail delirdi, İspanya'ya yasakladı... İspanya'nın yanıtı net: Hiç kimse bizi korkutamaz!
Fotoğraf: DepoPhotos

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Filistin'i tanıma kararı alan İspanya'nın işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan konsolosluğunun Batı Şeria'daki Filistinlilere hizmet vermesinin yasaklandığını açıkladı. İspanya "Geri adım atmıyoruz" yanıtı verdi.

Dışişleri Bakanı Katz, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, İspanya'nın Filistin'i tanıma kararı almasına ve İspanya Başbakan Yardımcısı Yolanda Diaz'ın sadece Filistin devletini tanımaya değil aynı zamanda "Filistin'i nehirden denize kadar özgürleştirmeye" yönelik açıklamasını eleştirdi.

Katz, İspanya'nın Filistin'e taraf tutumuna yanıt olarak İsrail'deki İspanyol misyonu ile Filistinliler arasındaki bağlantıyı kesmeye karar verdiğini belirterek, işgal altındaki Doğu Kudüs'teki İspanyol Konsolosluğunun işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlilere hizmet vermesinin yasaklanacağını kaydetti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Filistin'i tanıma kararı alan İspanya, Norveç ve İrlanda'nın Tel Aviv büyükelçilerinin Dışişleri Bakanlığına çağrıldığını açıklamıştı.

İspanya, Norveç ve İrlanda 22 Mayıs'ta yaptıkları açıklamada, Filistin'i, uluslararası hukuka ve ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına uygun şekilde 1967 sınırlarıyla 28 Mayıs'ta tanıyacağını duyurmuştu.

İSPANYA'DAN SERT YANIT: HİÇ KİMSE BİZİ KORKUTAMAZ

İspanya Dışişleri Bakanı Albares, İsrail'in bu kararı üzerine yaptığı açıklamada "Filistinlilere hizmet edememenin ne anlama geldiğini analiz edeceğiz. Tam olarak ne söylediklerini görmek istiyoruz. Eğer söyledikleri gibiyse protesto edeceğimiz açıktır" derken "Hiç kimse bizi ateşkes, rehinelerin serbest bırakılması ve Filistin Devleti'nin tanınması konusunda korkutamaz" diye konuştu.