İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, o soru sorulunca canlı yayında kendini kaybetti

Hamas İsrail Dünya haberleri Filistin

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Hamas-İsrail çatışmaları hakkında yapılan basın toplantısında sinirlerine hakim olamadı.

Herzog'un düzenlediği basın toplantısı, Hamas-İsrail çatışmalarına dair önemli soruların sorulduğu bir platforma dönüştü. Toplantının soru-cevap bölümünde gazeteciler, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının uluslararası hukuka uygun olup olmadığını sordu. Bu sorulara Herzog'un tepkisi yankı buldu.

Gazetecilerin soruları üzerine sinirlenen Herzog, "Olanları görmüyor musunuz? Orada bütün bir millet yaşanan çatışmalardan sorumlu. Sivillerin saldırılara dahil olmadığı ve bunun farkında olmadıklarına yönelik söyledikleriniz kesinlikle doğru değil" dedi.

Herzog, Filistinli sivillerin yaşananlara karşı direnebileceklerini ve protesto edebileceklerini savundu.

Muhabirin, "Hamas'ın yaptıklarından Gazze halkını sorumlu tutuyor gibisiniz." şeklindeki bir açıklaması üzerine Herzog, böyle bir şey söylemediğini vurgulayarak suçlamaları reddetti ve "Ben böyle bir şey söylemedim. Eğer mutfağınızda bir füze varsa ve o füzeyi bize fırlatmak istiyorsanız, kendimi savunma hakkımız olamaz mı?" diye yanıtladı.

CNN muhabirinin, sivillerin topluca hedef alınmasının uluslararası hukuka aykırı olduğunu söylemesi üzerine Herzog, muhabirin sözünü kesti ve "Buna az önce zaten cevap verdim. Belli ki cevabı duymadınız" dedi.

Sinir kontrolünü sağlamaya çalışsa da Herzog, "Arka arkaya bu soruları sormanız karşısında hayal kırıklığına uğradım. İsrail'in savaş suçlarına karışıp karışmadığı sorusunu gündeme getiriyorsunuz?" dedi ve ardışık olarak 3 kez 'Gerçekten mi' diye sordu.

 

Kaynak: Haber Global TV

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog Dünya haberleri İsrail Hamas basın toplantısı