İsrail, Batı Şeria'daki Nur Şems Mülteci Kampı’na baskın düzenledi: 2 ölü

İsrail Filistin Dünya haberleri
İsrail, Batı Şeria'daki Nur Şems Mülteci Kampı’na baskın düzenledi: 2 ölü

İsrail güçleri, Filistin’in Batı Şeria bölgesinde bulunan Nur Şems Mülteci Kampı’na baskın düzenledi. Saldırılarda 2 Filistinli öldü.

İsrail, Filistin’in Batı Şeria bölgesinde bulunan Nur Şems Mülteci Kampı’na baskın yaptı.

Hamas ve sağlık görevlileri tarafından yapılan açıklamalarda, baskında 2 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Görgü tanıkları ise, baskın sırasında çatışmaların saatlerce sürdüğünü aktardı.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, baskında bilgisayarlar ve gözetleme kameralarıyla donatılmış merkezin dağıtıldığı aktarıldı. Açıklamada, 1 İsrail askerinin çatışmada hafif şekilde yaralandığı ifade edildi.

Hamas, hayatını kaybeden Filistinlilerden birinin Hamas üyesi 21 yaşındaki Osaid Abu Ali olduğunu, diğer Filistinlinin ise 32 yaşındaki Abdel-Rahman Abu Daghash olduğunu açıkladı.

"Ambulansları videoya almak için çatıya çıktı”

Daghash’ın ailesi, Daghash’ın neler olduğunu görmek için çatıya çıktığı sırada vurulduğunu ifade etti. Daghash’ın kardeşi Mo'men Abu Daghash, "Ambulansları videoya almak için çatıya çıktı. Bakma şansı bulamadı ve keskin nişancı onu hedef aldı. Onun bu işle hiçbir ilgisi yok, çocukları var ve karısı da doğum yapmak üzere" dedi.

 

Kaynak: İHA

İsrail filistin Batı Şeria