İsrail Başbakanı Netanyahu: Gazze askerden arındırılacak ve bunu sadece biz yapabiliriz, hiçbir uluslararası güç bundan sorumlu değil

İsrail Hamas Filistin Binyamin Netanyahu Dünya haberleri
İsrail Başbakanı Netanyahu: Gazze askerden arındırılacak ve bunu sadece biz yapabiliriz, hiçbir uluslararası güç bundan sorumlu değil

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün gece düzenlediği basın toplantısında kritik açıklamalarda bulundu. Gazze’nin ‘askerden arındırılması’ gerektiğini belirten Netanyahu, bunu sadece kendilerinin yapabileceğini ve hiçbir uluslararası gücün bundan sorumlu olamayacağını ifade etti.

İsrail Başbakanı Netanyahu, dün gece bir basın toplantısı düzenleyerek, Gazze Şeridi’ndeki son duruma ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. 

Netanyahu, Gazze’nin ‘askerden arındırılması’ gerektiğini belirterek, “Tüm hedeflerimize ulaşana kadar, zafere kadar savaşacağız: Tüm rehineleri geri almak, Hamas'ı ortadan kaldırmak ve Gazze'nin bir daha asla İsrail için bir tehdit oluşturmamasını sağlamak. Hamas'tan ortadan kalktıktan sonra Gazze askerden arındırılmalıdır. Gazze'nin askerden arındırılmasını sağlayabilecek tek bir güç vardır, o da İsrail Savunma Kuvvetleri’dir (IDF). Hiçbir uluslararası güç bundan sorumlu olamaz” dedi.

GAZZE'DEKİ ÇATIŞMALARDA ÖLDÜRÜLEN İSRAİL ASKERİ SAYISI 83'E YÜKSELDİ

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze Şeridi içerisindeki çatışmalarda öldürülen asker sayısının 83’e çıktığını bildirdi.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Gazze’deki çatışmalarda 1 İsrail askerinin daha hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail ordusunun başlattığı kara saldırısının ardından Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda öldürülen İsrail askeri sayısı 83’e yükseldi.

İsrail, 27 Ekim’de Gazze’nin kuzeyine, 3 Aralık’ta da güneyin en büyük yerleşim bölgesi olan ve daha önce Tel Aviv yönetimince “güvenli bölge” ilan edilen Han Yunus’a kara saldırısı başlatmıştı.

HAMAS İLE İSRAİL ARASINDAKİ ESİR TAKASI MUTABAKATI

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmiş ve daha sonra 3 gün daha uzatılmıştı.

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı.

İsrail ordusu, 1 Aralık'ta "insani ara"nın bitmesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yeniden başladı.

 

Kaynak: DHA