İsrail askerlerinin öldürdüğü rehinelerin beyaz bayrak salladığı ortaya çıktı

İsrail Katar Filistin Gazze
İsrail askerlerinin öldürdüğü rehinelerin beyaz bayrak salladığı ortaya çıktı
Fotoğraf: DepoPhotos

İsrail askerlerinin 3 rehineyi beyaz bayrak sallamalarına rağmen vurdukları ortaya çıktı.

İsrail askerleri, Cuma günü Gazze'de kendilerini Hamas'tan kaçan üç rehineyi öldürdü.

Olaylarla ilgili yapılan ilk soruşturmada askerlerin angajman kurallarını ihlal ettikleri; beyaz bayrak sallamalarına ve tehlike arz etmediklerini gösteren tişörtleri olmasına rağmen üç kişiye ateş açtıkları ortaya çıktı.

OSLO'DA MOSSAD ŞEFİYLE KATAR BAŞBAKANI GÖRÜŞTÜ

MOSSAD şefi David Barnea, Hamas'ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması için bir anlaşma sağlama çabaları çerçevesinde Katar Başbakanı Muhammed bin Abdulrahman Al Thani ile Oslo'da bir araya geldi. 

Wall Street Journal'da yer alan bir habere göre Barnea, Mısırlı yetkililerle de görüştü.

Gazete, görüşmeler hakkında bilgi sahibi olan kaynaklara dayandırdığı haberinde, yeni bir rehine anlaşması için müzakerelerin yeniden başlamasının önünde, Hamas içindeki şartlar konusundaki anlaşmazlıklar da dahil olmak üzere "önemli engeller" olduğunu bildirdi.

İsrail Savunma Bakanlığı, Oslo'ya hareketinden önce Barnea'nın Savunma Bakanı Yoav Gallant, Shin Bet şefi Ronen Bar, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin yer aldığı bir toplantıya katıldığını bildirdi. 

İSVEÇ'TE İSRAİL PROTESTOSU

İsveç'in başkenti Stockholm'de, Filistin ile dayanışma için düzenlenen gösteride, protestocular İsrail Büyükelçiliği'ne yürüdü.

İsrail'in Gazze'ye yönelik kuşatma ve saldırılarını protesto etmek isteyen Filistin yanlısı onlarca gösterici, soğuk havaya rağmen Stockholm'deki Odenplan bölgesinde bir araya geldi.

Ülkedeki çok sayıda STK'nin çağrısıyla toplanan göstericiler, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların savaş suçu kabul edilmesini istedi.

Gazze'ye saldırılan derhal durdurulması çağrısında bulunan göstericiler, "Özgür Filistin, özgür Gazze","Soykırımı durdurun", "İsrail'e boykot" yazılı pankartlar taşıdı.

"Gazze'de çocuklar öldürülüyor", "Filistin'e özgürlük" sloganları atan göstericiler, daha sonra İsrail Büyükelçiliği önüne kadar yürüdü.

İsveç ve ABD'nin İsrail'e verdiği desteğe tepki gösteren göstericiler, iki ülkenin, İsrail'in işlediği savaş suçlarına ortak olduğunu savundu.

 

Kaynak: Ajans Bizim