İsrail askerlerinin giydiği skandal tişört! ''Bir atışta iki ölü''

Dünya haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazze İsrail Kadına yönelik şiddet çocuk ölümleri

İsrail askerlerinin giydiği skandal tişört sosyal medyada gündem oldu.

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılar 46. gününde artarak sürüyor.

İSRAİL ASKERLERİNİN GİYDİĞİ SKANDAL TİŞÖRT!

İsrail askerlerinin giydiği skandal tişörtün üzerinde, hamile bir kadının olduğu ve orada bir atışta iki ölü yazdığı görülüyor.

İsrail askerlerinin giydiği tişörtteki çok büyük tepki çekti.  Skandal yazı ve görsellerin yer aldığı tişörtte Filistinli bir kadın tasvir edilerek İbranice, "Bir atışta iki ölü" ifadeleri yer alıyor. Bir diğer askerin giydiği tişörtte ise çocuğun eline silah verilmesi ve hedef gösterilmesi konu alınıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DA SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Kabine toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'e tepki göstermişti.

"Gazze’de 7 Ekim tarihinden beri kelimenin tam anlamıyla bir vahşet, bin yıl önceki Haçlı işgalinde, 80 yıl önceki İkinci Dünya Savaşı’nda yaşananları aratmayan bir gaddarlık sergilenmektedir. İsrail yönetimi askeri ve silahlı sivilleri ile ‘bir atışta iki ölü’ diyerek hamile kadınları, daha doğmamış bebekleri ile birlikte katletmekle övünen bir cinnet hali içindedir. Çocukları, daha ağzı süt kokan sabileri, onların anne ve babalarını, yaşlı erkek ve kadınları; uçaklarla, tanklarla, toplarla bombalayarak üzerlerine mermi yağdırarak öldürmenin adı savaş değildir. Bunun adı barbarlıktır, eşkıyalıktır, devlet terörüdür."

SAVAŞTA SON DURUM

Gazze Sağlık Bakanlığı, son dakika açıklaması yaparak bölgedeki acı tabloyu paylaştı.

Buna göre Gazze'de can kaybı en az 13.300'e çıktı. 

Ölenler arasında en az 5.600 çocuk ve 3.550 kadın bulunuyor.

1 OKUL VE 9 EV HEDEF ALINDI: ÇOK SAYIDA CAN KAYBI VAR

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı bir okulu ve dokuz evi hedef aldı. Saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu kaydedildi. 

İsrail ordusu, son 24 saatte abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaklaşık 250 noktanın hava saldırılarıyla hedef alındığını duyurdu.

İsrail'in yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 46. gününde de devam ediyor.

Uluslararası toplumdan gelen ateşkes ve insani ara çağrılarına rağmen İsrail ordusu, Gazze'yi bombalamayı sürdürüyor.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, son 24 saatte Gazze Şeridi'nde yaklaşık 250 noktaya hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, vurulan yerlerin Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait "hedefler" olduğu ileri sürüldü.

TÜRKİYE VE KKTC VATANDAŞLARININ, GAZZE'DEN MISIR'A TAHLİYESİ SÜRÜYOR

Dışişleri Bakanlığı, Gazze'den Türk ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşlarının tahliyesine ilişkin, koşulların elvermesi halinde bugün yaklaşık 100 kişilik grubun daha Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a geçmesini sağlamayı hedeflediğini bildirdi.

Bakanlık kaynakları, Gazze'den yapılan tahliyelere ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Bakanlık personelinin sabah saatlerinde Refah'a ulaştığı kaydedildi.

Bakanlık, koşulların elvermesi halinde bugün yaklaşık 100 kişilik grubun daha Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a geçmesini sağlamayı hedeflediğini aktardı.

Gazze'den dün Mısır'a tahliye edilen Türkiye ve KKTC vatandaşları ile aile yakınlarının, bu akşam tarifeli Türk Hava Yolları (THY) uçuşuyla İstanbul'a gelmesinin öngörüldüğü bildirdi.

 

Kaynak: Haber Global TV