İsrailli sunucudan soykırım tehdidi! ''İsterse tüm dünya bize boykot uygulasın''

İrlanda İsrail Filistin Gazze Dünya haberleri

İrlanda Meclisi'nde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları görüşülecek. Milletvekili Richard Boyd Barrett, halka İsrail'i protesto etmek ve meclis ’ten çıkacak karara etki etmek için sokaklara dökülmeleri çağrısı yaptı.

İsrailli sunucu Barrett, “İsrail’in normal bir ülke olmadığını, ırkçı bir ülke olduğunu, terör devleti olduğunu, Filistinlileri topraklarından kovarak ve öldürerek inşa edildiğinin farkına varılmasını istiyorum” dedi. İsrailli sunucu, halka sokaklara çıkın, hükümetlerin beceremediğini halk yapacak çağrısında bulundu.

İSRAİLLİ SUNUCUDAN SOYKIRIM TEHDİDİ!

''Bu cumartesi halkımızı küresel bir hareketin parçası olarak sokaklarda görmek istiyorum. Sonunda İsrail’in normal bir ülke olmadığını, ırkçı bir ülke olduğunu, terör devleti olduğunu, Filistinlileri toraklarından kovarak ve öldürerek inşa edildiğinin farkına varılmasını istiyorum. Bizler ancak ve ancak bu korkunç rejimi durdurursak gözümüzün önünde cereyan eden terörü ve katliamları durdurmuş olacağız. Hükümetlerin beceremediğini halk yapacak. Bu yüzden halkımızın İrlanda Meclisi’nde oylama yapılmadan önce bu gece sokağa dökülmelerini istiyorum. Son birkaç gün içerisinde yaptırım çağrısında bulunan e-postaları gönderen 13 bin kişiyi takdir etmek istiyorum.''

SAVAŞTA SON DURUM

Gazze Sağlık Bakanlığı, son dakika açıklaması yaparak bölgedeki acı tabloyu paylaştı.

Buna göre Gazze'de can kaybı en az 13.300'e çıktı. 

Ölenler arasında en az 5.600 çocuk ve 3.550 kadın bulunuyor.

1 OKUL VE 9 EV HEDEF ALINDI: ÇOK SAYIDA CAN KAYBI VAR

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı bir okulu ve dokuz evi hedef aldı. Saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu kaydedildi.

 

Kaynak: Haber Merkezi