İranlı komutanın küstah iddialarına, Azerbaycan Savunma Bakanlığından tokat gibi yanıt

Azerbaycan İran Dünya haberleri
İranlı komutanın küstah iddialarına, Azerbaycan Savunma Bakanlığından tokat gibi yanıt

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Kiomers Haydari'nin Azerbaycan hakkında dile getirdiği iftira niteliğindeki görüşlere yanıt verdi.

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Kiomers Haydari, Azerbaycan hakkında iftira niteliğinde görüşler dile getirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı bu çirkin iftiralara sert bir yanıt verdi:

İşte bakanlığın açıklaması:

"Haydari saçma sapan sözleriyle Azerbaycan'da sözde "Siyonist" güçler olduğunu ve Azerbaycan'ın 44 gün savaşı sırasında Suriye'den getirilen DEAŞ teröristlerini kullandığını ve bu teröristlerin halen ülkede olduklarını iddia ediyor.

Aynı zamanda Ermenistan sınırındaki değişikliklere İran tarafından izin verilmeyeceğini söylüyor.

Öncelikle İran tarafının Azerbaycan Cumhuriyeti topraklarında yabancı güçlerin varlığına ilişkin suçlamalarının asılsız ve kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirtiyoruz.

Azerbaycan Cumhuriyeti topraklarında yabancı unsurlar bulunmamaktadır.

Haydari'ye Ermenistan'ın 30 yıl boyunca Azerbaycan topraklarını işgal ettiğini hatırlatmak isteriz.

Bu askeri saldırı sonucunda Azerbaycan-İran devlet sınırının 132 kilometrelik bölümü de işgal edildi. Ancak İran tarafı hiçbir zaman Ermenistan'la ilgili suçlayıcı bir açıklama yapmadı. Aksine İran-Ermeni kardeşliği bu dönemde güçlendi.

Bugün Ermenistan'ın dünyada iki ana müttefiki olduğu kimsenin sırrı değil, bunlardan biri Fransa, ikincisi İran.

Azerbaycan Cumhuriyeti, tüm ülkelerin toprak bütünlüğünü destekler ve devletlerin içişlerine karışmaz.

Azerbaycan'ın 44 günlük Vatanseverlik Savaşı'nda DEAŞ teröristlerini kullandığı iddiasına cevaben, şanlı Azerbaycan Ordusunun topraklarımızı tek başına işgalden kurtardığını ve bir zafer tarihi yazdığını size bildiririz.

Bu iddia saçma sapan bir itham ve iftiradan başka bir şey değildir. Bu suçlamanın, terörü destekleyen ve dünyanın çeşitli ülkelerinde terör eylemleri yapmakla tanınan bir devletin üst düzey bir askeri yetkilisi tarafından yapılmış olması ironik ve gülünçtür."

 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Savunma Bakanlığı