İran'ın dini lideri Hamaney: İsrail'e saldıranların ellerinden öpüyoruz

İsrail İran
İran'ın dini lideri Hamaney: İsrail'e saldıranların ellerinden öpüyoruz

İsrail-Hamas savaşıyla ilgili açıklamalarda bulunan İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, "İşgalci rejim, suçlarını meşru kılmak için kendisini mağdur gibi göstermeye çalışıyor. Bu felaketin sorumlusu Siyonist rejimin kendi eylemleridir" ifadelerini kullandı.

İran'da silahlı kuvvetler öğrencilerinin mezuniyet töreni, başkent Tahran'daki İmam Ali Askeri Akademisi'nde düzenlendi. Törene, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney de katıldı.

Hamaney, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırıların arkasında Tahran yönetiminin olduğu iddialarını yalanladı. "Bu yıkıcı deprem (Hamas'ın saldırısı), İsrail'de kolay onarılmayacak bazı kritik yapıları yok etti. Bu felaketin sorumlusu Siyonist rejimin kendi eylemleridir" diyen Hamaney, "Siyonist rejime saldırıyı planlayanların ellerinden öpüyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazze'ye yönelik saldırıların 'çok daha büyük bir öfke seline yol açacağını' söyleyen Hamaney, şöyle devam etti: "İşgalci rejim, suçlarını meşru kılmak için kendisini mağdur gibi göstermeye çalışıyor. Bu, daha da büyük sonuçlar doğuracak."

Kaynak: Reuters

İsrail Hamas İran Ayetullah Ali Hamaney