İran'ın Beyrut Büyükelçiliğinden "Hizbullah tünelleri üzerinden İsrail'e saldırı" tehdidi

AA
Hizbullah İran İsrail Filistin
İran'ın Beyrut Büyükelçiliğinden "Hizbullah tünelleri üzerinden İsrail'e saldırı" tehdidi

İran'ın Beyrut Büyükelçiliği, Hizbullah'ın paylaştığı "tünel" videosuna ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Gerekirse İran'ın herhangi bir noktasından düşmana saldırabiliriz." ifadesini kullandı.

İran'ın Beyrut Büyükelçiliği, X sosyal medya hesabı üzerinden, Hizbullah'ın bugün paylaştığı "İmad-4" füze tesislerinin yer aldığı tünel paylaşımına ilişkin bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Farsçada yer altında, kayaların ve dağların içinde bulunan füze tesislerine 'füze ​​şehirleri' diyoruz. Bu füze şehirleri İran'ın sevilen coğrafyasında mevcut ve İran'ın düşmanlarının kalplerinde korku salıyor." ifadesi kullanıldı.

İsrail'in ima edildiği açıklamada, "Gerekirse İran'ın herhangi bir noktasından düşmana saldırabiliriz." ifadesine yer verildi.

İsrail ordusu ile 10 aydır sınır hattı üzerinde çatışan Lübnan'daki İran destekli Hizbullah Hareketi, ilk defa uzun menzilli füzeleri taşıyan araçların da geçebileceği tünellerinin görüntülerini paylaşmıştı. Büyük araçlar üzerinde taşınan uzun menzilli füzelerin bulunduğu tüneller için "İmad-4" adı verildiği aktarılmıştı.