İran saldırının ardında İsrail'in olduğunu düşünüyor: Nedenlerini açıkladılar

Tesnim Haber Ajansı
İran DEAŞ
İran saldırının ardında İsrail'in olduğunu düşünüyor: Nedenlerini açıkladılar
Fotoğraf: Reuters

İran İstihbarat Bakanlığı Kirman'daki terör saldırısında iki intihar saldırganı olduğunu, bunlardan birinin Tacik uyruklu olduğunu, diğerinin ise kimliğinin henüz belirlenemediğini açıkladı. Öte yandan İran, DEAŞ'ın saldırıyı üstlendiği açıklamayla ilgili şüphelerini de nedenleriyle açıkladı.

Olayla ilgili olarak 9 kişinin tutuklandığı belirtilen açıklamada yapılan baskınlarda çok sayıda patlayıcı madde, intihar saldırısı malzemesi bulunduğu belirtildi.

Öte yandan Tesnim Haber Ajansı'nda yer alan başka bir haberde saldırının ardında İsrail rejiminin olduğu iddia edildi. Bazı İsrailli yetkililerin saldırının ardından sosyal medya hesaplarından paylaştığı yorumların buna işaret ettiği belirtildi.

DEAŞ'ın olayı üstlenmesiyle ilgili olarak ise DEAŞ'ın eski açıklamalarında İran kelimesinin yerine Fars vilayeti ya da Horasan Vilayeti ifadelerini kullandığı, eylemlerinde eylemcilerin fotoğraflarını bulanıklaştırmadığı, daha önce üstlendikleri hiçbir eylemde 30 saatlik bir gecikme yaşanmadığı, üstlenme açıklamalarının eylemden önce hazırlanıp eylemden hemen sonra da yayınlandığı, yapılan açıklamanın örgütün temel dilinin dışında siyasi olduğu belirtildi ve bütün bunların açıklamanın DEAŞ'a ait olmadığını gösterdiği savunuldu. Açıklamayı İsrail rejiminin yayınladığı öne sürüldü. Ayrıca DEAŞ'ın aslında İsrail için bir alet olduğu vurgulandı.